eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Unsplash.com

Hétmilliárdos segítség az ukrán menekültek munkához jutásához

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerződést kötött egy munkaerő-tanácsadó céggel, hogy az segítse az ukrán menekültek álláshoz jutását.

7 milliárd 98 millió forintos szerződést kötött a külügyi tárca a Prohumán 2004 Munkaerő Szolgáltató és Tanácsadó Kft. azzal a céllal, hogy a cég elősegítse az Ukrajnában kialakult fegyveres konfliktus elől menekülő, ukrán állampolgársággal rendelkező személyek munkavállalását.

A felhívás nélküli szerződéskötésről a Külgazdasági és Külügyminisztérium tett közzé közleményt az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyílt eljárás mellőzésnek indoka, az előre nem látható események által kiváltott rendkívüli sürgősség volt – idéz a Napi.hu.

A rendelet úgy szól, hogy „A külgazdasági és külügyminiszter a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásával összefüggő feladat- és hatáskörében

  1. tájékoztatást nyújt az ukrán állampolgár részére a munkavállalás lehetőségeiről az országhatáron belül kijelölt segítségpontoknál,
  2. tájékoztatja a munkaadókat, valamint a kormányhivatalt a munkát vállalni szándékozó ukrán állampolgár munkavállalási igényeiről, annak képzettségének, tapasztalatának figyelembevételével,
  3. gondoskodik a munkát vállalni szándékozó ukrán állampolgár és családtagjai átmeneti szállásának biztosításáról,
  4. eljár az e rendelet tárgyát képező célokat elősegítő tevékenységek megvalósításában.”

A több mint 7 milliárdos szerződést a tárca még március 17-én kötötte meg, de az csak most jelent meg a hivatalos közlönyben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×