eur:
387
usd:
355.91
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Pixabay

Teljesen elszálltak az ipari termelői árak

Az áremelkedés ütemét elsősorban az alapanyag- és energiaárak, valamint a munkabérek emelkedése befolyásolta a KSH szerint.

Februárban a belföldi értékesítés árai 35,6 százalékkal, a forintban számolt exportárak 15,7 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál Az ipari termelői árak egy év alatt átlagosan 22,4 százalékkal emelkedtek - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az áremelkedés ütemét elsősorban az alapanyag- és energiaárak, valamint a munkabérek emelkedése befolyásolta - jegyezte meg a jelentés.

Az előző hónaphoz képest a belföldi értékesítési árak 1,5, az exportértékesítési 1,2, az ipari termelői árak összességében 1,3 százalékkal nőttek.

Belföldön a feldolgozóiparban 24,4, az energiaiparban 64,5 százalékos volt a termelői árak éves emelkedése.

Exportban a feldolgozóiparban 10,6 százalékos, a mindössze 3,8 százalékos súlyú energiaiparban 173 százalékos volt a drágulás a világpiaci árak növekedése következtében.

Az év első két hónapjában a belföldi értékesítés árai 35,7, az exportértékesítéséi 15,6 százalékkal emelkedtek, így az ipari termelői árak összességében 22,4 százalékkal nőttek a múlt év azonos időszakához viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió oka lehetett a döntésének

Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió" oka lehetett a döntésének

A sportközgazdász szerint meglehetősen furcsa, hogy nem vitt végig egy teljes szezont a Ferencvárossal a szerb vezetőedző. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy valószínűleg keménykezű, energikus szakembert keres a klub, és megítélése szerint elsősorban szláv, kelet-európai származású trénerek jöhetnek szóba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nyomulnak az oroszok Harkivnél, felfedte Putyin a hadjárat fő célját - Híreink az ukrán frontról pénteken

Nyomulnak az oroszok Harkivnél, felfedte Putyin a hadjárat fő célját - Híreink az ukrán frontról pénteken

Továbbra is nagy nyomás alatt Harkiv megye: az orosz katonák már Vovcsanszk központjában vannak. Közben jönnek a felvételek a Belbek légibázis elleni ukrán támadásról: a kár nagyon súlyos. Ma reggel ukrán támadás érte Novorosszijszk és Tuapsze térségét. Vlagyimir Putyin ma Kínában van, ahol egyebek mellett a harkivi offenzíva céljairól is beszélt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×