eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Audi Hungária

Új autómárka gyártása indul Győrben

Az Audi Hungaria bejelentette, a jövőben a járműgyártás termékportfóliója egy további konszernmárka új modelljével bővül: Győrben a Cupra márka egy SUV modelljének gyártása veszi kezdetét 2024-től, amelynek előkészületei már megkezdődtek a vállalatnál.

„Az Audi Hungaria széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási kínálatával egyre több területen válik a Volkswagen Konszern vállalatainak megbízható partnerévé. Támaszkodunk a konszernben rejlő szinergiákra annak érdekében, hogy a Cupra gyártásával hatékonyabbá tegyük járműgyárunk kapacitáskihasználtságát” – jelentette ki Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke a mostani bejelentéssel kapcsolatban hozzátéve: „Ez bevált gyakorlat számukra, hiszen motorjaik számos Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Cupra, Bentley és Lamborghini modellt keltenek életre, míg szerszámgyáruk a Volkswagen és Audi konszern exkluzív modelljeihez gyárt karosszériaelemeket.

„Termékeink mellett egyre meghatározóbbak azon kompetenciaalapú szolgáltatásaink, amelyeket a konszern világszerte működő vállalatainak nyújtunk. Az új Cupra SUV modell jövőbeli gyártása hozzájárul a nemzetközi pozíciónk, valamint járműgyártásunk jövőképességének és rugalmasságának erősítéséhez, ezáltal munkatársaink hosszú távú foglalkoztatásának biztosításához” – fogalmazott a továbbiakban Alfons Dintner.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, Q3 Sportback valamint ezen modellek mild hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja. Győrben készülnek továbbá az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek. Az új Cupra SUV modellt különböző motorizáltsággal, köztük mild hibrid és plug-in hibrid technológiával is gyártják majd Győrben. A PHEV-változat a plug-in hibrid technológia következő generációját képviseli, amely mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávot tesz lehetővé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×