eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a jegybank épületében 2020. április 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Matolcsy György összehívta a bankok vezetőit

Egyeztettek a magyarországi hitelintézetek és az MNB vezetői.

A korábbi években megszokotthoz hasonlóan ismét egyeztetett a magyarországi pénzügyi vezetőkkel és a Magyar Bankszövetség elnökével a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése - közölte a jegybank.

Az elmúlt években a jegybank és bankrendszer tagjai között olyan stratégiai együttműködés jött létre, amelynek köszönhetően a jelenlegi és a 2020-as koronavírus válságot is erős ellenállóképességgel, felkészülten várta a magyar gazdaság és a hazai pénzügyi rendszer - emlékeztet a közlemény.

A tájékoztatás szerint a Matolcsy György jegybankelnök meghívására tartott megbeszélésen a jegybanki vezetők a bankszövetség elnökével és a legjelentősebb pénzügyi intézmények képviselőivel tekintették át az elmúlt évek eredményeit és a hazai pénzügyi rendszer legfontosabb jelenlegi kihívásait.

A felek megegyeztek, hogy a koronavírus elleni sikeres válságkezelés tapasztalatait felhasználva a jelenlegi válságban is csak közösen, egymással szoros együttműködésben lépnek fel a pénzügyi piacok stabilitásának fenntartása és további fejlesztése érdekében - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×