INFORÁDIÓ
2023. április 2. vasárnap
Áron

bankrendszer

2023.03.24. 17:43

Olaf Scholz is véleményt mondott az európai bankokról

Az európai bankrendszer stabil, "kifizetődő volt", hogy az elmúlt években szigorú bankszabályok és előírások születtek Európában - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár Brüsszelben, az uniós vezetők kétnapos csúcstalálkozójának befejező, euróövezettel foglalkozó munkanapját követően.
2023.03.21. 09:30

Még le sem csengett a két nagy bankpánik, itt az újabb baj

A nemzetközi pénzvilágot megrázó bankrohamok sorában a figyelem most ismét az Egyesült Államokra irányul, ahol az exkluzív ügyfelekkel rendelkező First Republic Bankot próbálják a víz felett tartani, miközben részvényei már csak a korábbi felét érik.
2023.01.26. 07:54

Szép csendben eltűnt a magyarországi bankfiókok fele

Az MNB számszerű adatai azt mutatják, hogy 2013 óta a felére, 1600-ra esett a fiókok száma a hitelintézeti szektorban, a dolgozói létszám pedig ingadozik, de inkább csökkenő trendet mutat.
2022.12.02. 13:01

Hatalmas könnyítés a pénzfelvételnél, de nem mindenki örül majd ennek

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől - a többi között ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet elfogadott az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.
2022.11.03. 11:28

Üzent a bankszövetség: ez így nem lesz jó

Magasak a banki terhek, a kis- és közepes vállalkozásokra is kiterjesztett kamatstop tovább torzítja a piacot, a szerződéses viszonyokba való utólagos beavatkozás bizonytalanságot teremt, ez pedig már elérte a kritikus szintet - mondta az InfoRádiónak a Magyar Bankszövetség főtitkárhelyettese.
2021.06.03. 12:32

Megmérte az MNB a hitelmoratórium kockázatait

A Magyar Nemzeti Bank a hitelmoratórium esetleges meghosszabbítása esetén kiemelten fontosnak tartja azt, hogy csak az maradjon a moratóriumban, aki valóban rászorul erre - hangzott el a jegybank sajtótájékoztatóján, amelyen bemutatták az MNB Pénzügyi Stabilitási Jelentését.
2021.03.13. 09:15

Nincs jó formában a magyar bankrendszer

A belföldi bankrendszer a konjunktúra kismértékű romlását tapasztalta 2020 második felében, de jelentős részük az idén már javulást vár – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) konjunktúrafelmérésének eredményei alapján.
2020.11.30. 17:50

MNB: erős a bankrendszer sokkellenálló-képessége

A pénzügyi intézmények egy súlyos makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak - ismertette a jegybank novemberi Pénzügyi stabilitási jelentését Dancsik Bálint, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője.
2020.07.16. 15:22

Balog Ádám: a magyar gazdaság unikum

A koronavírus-járvány okozta válságból is sikeresen kerülhet ki a magyar gazdaság – mondta Balog Ádám. Az MKB Bank elnök-vezérigazgatója egy lapinterjúban beszélt a bankrendszer várható jövedelmezőségéről, a hitelmoratórium jelentőségéről és a magyar óriásbank esélyeiről is.
2020.03.24. 16:21

Új eszközöket vet be a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank, miután nem változtatott az alapkamaton, a pénzügyi piaci feszültségek enyhítése érdekében további likviditásbővítő intézkedésekről döntött.
2019.10.18. 10:08

Nagy Márton: ezt csak elrontani lehet

A magyar gazdaság jó pályán halad, az viszont problémát jelentene, ha fogyasztásvezérelt növekedésbe menne át – hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Budapest Economic Forumon. Nagy Márton további gazdaságvédelmi és családvédelmi akciótervekről is beszélt.
2019.02.27. 19:18

Új versenytársakat kapnak a magyar bankok

Külföldön már megjelentek és "forradalmat csináltak" azok a - részben a lakosságnak szóló - pénzügyi szolgáltatások, amelyekre a bankok itthon még csak kihívásként tekintenek. Ezek számítanak a legnagyobb veszélynek a szaktárca szerint.
2018.11.13. 07:30

A hazai épületek 70 százaléka felújításra szorul – lapszemle

A Magyar Idők szerint átrendeződőben van a hazai szarvasmarha-kivitel. A Népszava a önkormányzati előválasztásról közöl cikket. Holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. – írja a Világgazdaság. Biztonságosabbá, de a tulajdonosok számára kevésbé vonzóvá vált a világ bankrendszere – állítja a Portfolio. A Pénzcentrum cikke szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul. Nagyfokú munkaerő- és kapacitáshiány jellemzi az energiahatékonysági szektort – áll a Magyar Időkben.
2018.04.24. 16:01

Patai Mihály: Sikeres évet zárt a magyar bankrendszer

Jelentős tisztuláson ment keresztül az elmúlt években a magyar bankrendszer, amely a korábbinál sokkal jobban artikulálja a fogyasztók érdekeit - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Bankszövetség elnöke, az UnicreditBank elnök-vezérigazgatója. Patai Mihály azt is elmondta, hogy nagyon sikeres évet zárt a magyar bankrendszer tavaly.
2017.06.16. 21:30

A kormányablakokhoz kerülhet a CSOK

Akár a kormányablakokhoz is kerülhet a CSOK adminisztrációja – véli Palkó István, a Portfolio elemzője. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön vetette fel, hogy a Családok Otthonteremtési Kedvezményének kezelését elvehetik a pénzintézetektől. Az elemző szerint a bankok a CSOK-hoz kapcsolt hiteltermékek miatt járhatnak rosszul egy ilyen intézkedéssel.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018