eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/4iG

Közel duplájára nőtt a 4iG nyeresége

Tavaly 6,35 milliárd forint adózott eredménnyel zárt a 4iG Nyrt., ami csaknem 85 százalékos növekedés 2020-hoz képest - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett gyorsjelentésben.

A nem auditált beszámoló szerint a csaknem 93 milliárd forintos nettó árbevétel több mint 62 százalékos, a 7,24 milliárd forintos üzleti eredmény 72 százalékos bővülés éves összevetésben. Az egy részvényre jutó EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) csaknem 117 százalékkal emelkedve 117 forintra nőtt, a 88,1 milliárd forintos piaci kapitalizáció 47,43 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A vezetői összefoglaló az adatok alapján a növekedés éveként értékelte a tavalyit. A 4iG a térség telekommunikációs piacán meghatározó piaci érdekeltségekkel rendelkezhet, az infokommunikációban pedig a vezető nagyvállalatok közé léphet a folyamatban lévő tranzakciók lezárásával - írták. Ezek finanszírozására rekordértékű kötvényt bocsátottak ki a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában. A cég leányvállalatai már most jelentős mértékben járulnak hozzá a vállalati eredményekhez - fogalmaztak.

A következő időszak legfontosabb céljai közül kiemelték a megszerzett cégek gyors integrációját, valamint a pozíciók erősítését az infokommunikációs piacon. A stratégiai területnek tekintett telekommunikációtól és távközléstől szintén a nagyobb árbevételt remélik, a Rheinmetall AG-vel kiépített együttműködés ugyancsak hozzájárulhat a növekedési stratégiájához. A német védelmi- és járműipari vállalat márciusban válhat a 4iG legnagyobb nemzetközi befektetőjévé, miután részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,1 százalékos tulajdonrészhez jut - tették hozzá.

A 4iG Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei a hétfői záráskor 774 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 588 és 1134 forint között változott.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×