eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A legnagyobb japán autógyártó, a Toyota egyik hibrid személyautójának emblémája a vállalat egyik tokiói szalonjában 2015. október 21-én. A Toyota ezen a napon bejelentette, hogy világszerte 6,5 millió autót hív vissza a vezetőülés melletti elektromos ablakemelő panel működésének ellenőrzésére. A visszahívás a 2005 decembere és 2010 decembere között gyártott Yaris, Corolla, Camry, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia és Scion xB modelleket érinti.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Történelmi áttörés az Egyesült Államok autós piacán

A Toyota Motor Corp. 2021-ben először szerezte meg az első helyet az az autóeladások terén az Egyesült Államokban, megelőzve fő riválisát, a General Motors Co.-t.

A Toyota 2020-hez képest mintegy 10 százalékkal, 2,3 millió járműre növelte eladásait az Egyesült Államokban. Eközben a GM-eladások közel 13 százalékkal, 2,2 millió járműre estek vissza.

Az Automotive News hírportál emlékeztetett arra, hogy a GM 1931 óta folyamatosan az amerikai autópiac vezetője volt a múlt évig.

A Toyota sikeréhez nagyban hozzájárult az a döntés, hogy jócskán feltöltötte készleteit az autóelektronikához szükséges mikrochipekből, még a hiány kialakulása előtt

– írta a The Wall Street Journal.

A tavalyi eredmény ellenére a Toyota vezetése nem számít arra, hogy megőrzi vezető szerepét az amerikai piacon. "Az egyértelműség kedvéért nem ez volt a célunk, és nem hisszük, hogy ez hosszú távon folytatódik" – mondta Jack Hollis, a Toyota North America vezető alelnöke.

A J.D. Power piackutató cég szerint 2021-ben csaknem 15 millió járművet értékesítettek az Egyesült Államokban. Ez valamivel több, mint 2020-ban, de lényegesen kevesebb, mint az azt megelőző öt évben eladott évi mintegy 17 millió autó.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×