eur:
394.55
usd:
367.56
bux:
70555.69
2024. június 24. hétfő Iván
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével (b) tanácskozik a Karmelita kolostorban 2020. november 8-án. Szemben Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (k), háttal Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, gazdaságpolitikai tanácsadó.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Két évre nyúlna hozzá az iparűzési adóhoz Parragh László

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke más adónemeket is befagyasztana.

Már november elején beszélt az iparűzési adó felfüggesztéséről szóló javaslatról Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke most a Magyar Nemzetnek konkretizálta az elképzeléseket. A testület a mikro-, kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban

az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot 2020-ra és 2021-re, ágazattól és árbevételtől függetlenül.

Kiemelte, hogy nem az adónem felfüggesztését, hanem teljes elengedését javasolják a kormánynak. Az erre az évre már befizetett feltöltési kötelezettségekre is vonatkozik a javaslat, azokból későbbiekben levonható lesz az aktuális összeg.

Parragh László szerint a terv elfogadásával a vállalkozások mintegy 97 százaléka kapna komoly segítséget a járvány okozta károk mérséklésére.

A kamara azt is javasolja, hogy a kormány fagyassza be további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékét, így ne változhasson az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó, valamint a kommunális adó, vagyis az önkormányzatok az iparűzési adóból származó bevételkiesést ne az egyéb adónemek emelésével pótolják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×