INFORÁDIÓ
2022. augusztus 19. péntek
Huba

kkv

2022.07.07. 18:28

GKI: a nagyok környezettudatosabbak a kicsiknél

A nagyvállalatok jobban ügyelnek a fenntarthatóságra, mint a kisebbek, de a tevékenység alapján is látszanak különbségek a környezettudatosságban – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. csütörtökön.
2022.05.05. 07:49

Életmentő lenne az elszállt energiaárak kompenzációja a kkv-knak

Az emelkedő energiaárak kompenzációjára lenne szükség a hazai kis-, és középvállalkozások körében, másképpen hosszabb távon tömeges cégbedőlések jöhetnek – mondta érdeklődésünkre egy hetven főt foglalkoztató, szerszámgyártással és műanyag fröccsöntéssel foglalkozó magyar vállalkozás ügyvezető tulajdonosa.
2022.04.27. 20:18

A kkv-k már érzik az infláció hatásait

A mikro-, kis- és középvállalkozások már érzik az infláció hatásait, ám az ukrán-orosz konfliktus hatásait vélhetően még kevésbé látják - közölte a K&H Bank szerdán első negyedévi kutatása alapján.
2021.12.29. 18:18

Minimálbér-emelés – A kkv-k 3 százalékánál nem kérdés a legfájóbb lépés

A GKI Gazdaságkutató felmérése szerint a hazai kis- és középvállalatok 3 százaléka elbocsátást tervez jövőre, hogy kompenzálja a minimálbér-emelés hatásait. 2022. január elsejétől a minimálbér bruttó 200 ezer, garantált bérminimum pedig bruttó 260 ezer forint lesz, ami nettó 133, illetve nettó 173 ezer forint. A részletekről Molnár Lászlót, a GKI vezérigazgatóját kérdeztük.
2021.09.21. 19:13

Már igényelhető a Széchenyi Lízing GO!

A kedvező kamatozású, magas felső összeghatárú konstrukció új vagy használt személygépjármű, haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is igényelhető.
2021.08.23. 16:00

A digitalizáció minden vállalkozásnak más előnyt jelenthet (x)

Több százezer hazai kisvállalkozás élhetne a díjmentes informatikai auditot és fejlesztési tanácsadást nyújtó szolgáltatással. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Modern Vállalkozások Programja tanácsadói igyekeznek mindenkihez eljutni, miközben a járvány minden korábbinál erősebben rámutatott a digitalizáció szükségességére. A fejlődési vágy mellett sokszor a kényszer viszi rá a vállalkozásokat a fejlesztésre – mondta Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.
2021.06.09. 15:18

György László: indul a mikrocégek és kkv-k fejlesztési programja

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások járvány utáni újraindulásához 587 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre, amihez még hozzájön 2000 milliárd forintnyi államilag támogatott kedvezményes hitel és tőkekonstrukció - mondta György László, az Innovációs és Technológiai (ITM) minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján szerdán Budapesten.
2021.05.07. 21:38

Palkovics László: fejleszteni kell a kkv-ket

Magyarországon a kis- és közepes vállalatok (kkv) a gazdaság nagyon meghatározó részét képviselik, és a kormány gazdaságpolitikájának központi eleme a támogatásuk - mondta el az innovációs és technológiai miniszter pénteken Portóban.
2021.03.28. 19:52

A magyar cégvezetők kissé derűsebbek, mint a világátlag

A hazai cégek többsége új termékkel vagy szolgáltatással állt elő a válság során, ami sokszor a túlélés kulcsa volt. Ma már a többség új dolgozók felvételén gondolkozik – derült ki a Wyser felméréséből.
2021.03.25. 15:21

A legrosszabbkor csattant a járvány harmadik pofonja

Nehéz helyzetben indultak neki a cégek a koronavírus-járvány harmadik hullámának – derült ki a K&H kkv bizalmi index kutatás eredményeiből. A második hullám ugyanis tízből kilenc kkv-t hátrányosan érintett, amelyek miatt a cégek több mint felénél megszorító intézkedések alkalmazására volt szükség. A legtöbb vállalkozás számára a belföldi kereslet csökkenése és a megváltozott munkafolyamatok okoztak eddig nehézséget.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018