eur:
394.74
usd:
371.32
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Az M0-s autóút 11-es út és M3-as autópálya közötti szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Nagy meglepetés az iskolakezdés előtt

Iskolakezdésre újra járható lesz az M0-s Duna-hídja - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szombaton az MTI-vel.

Mint írták, az M0-s autóút déli szektorának M1-es autópálya felé vezető oldalán folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezárul.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke csütörtökön elvégezte a Csepel-szigeti ártéri híd statikus próbaterhelését 14, egyenként 25 tonna súlyú tehergépkocsival, összesen 5 teherkombinációban.

Az adatok alapján

a független szakértő megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, biztonsággal képes fogadni a forgalomból származó terheket

- közölte a NIF.

Hozzátették: az eredmények birtokában a Magyar Közút NZrt. szakemberei augusztus 31-ére, azaz hétfő reggelre kiépítik mindkét hídon, mindkét irányban a három-három forgalmi sávos terelést a 6. számú főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt.

A részletes, speciális forgalmi rendről az Útinform honlapján (www.utinform.hu) lehet tájékozódni.

Közölték azt is: az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek a további vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. Újabb mérések szeptember közepe és október vége között, a vasárnap kora délelőtti időszakban történnek majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×