INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

koronavírus

gazdasági növekedés

mkb

balog ádám

Balog Ádám, az MKB Bank közelmúltban kinevezett elnök-vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke az MKB budapesti székházában 2015. augusztus 4-én.

Balog Ádám minimális GDP-visszaesést vár 2020-ra

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály

Az egész évet tekintve a nullához közelítő kisebb gazdasági visszaesést vár az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, aki szerint jól reagáltak a magyar gazdasági szereplők a válság első szakaszára.

A gazdasági szereplők reakciói az eddigi kihívásokra jók voltak, de fenn kell tartani a rugalmasságot, a kreativitást - mondta az InfoRádiónak Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója a koronavírus-járvány magyarországi gazdasági hatásairól. Biztosra vette, hogy a második negyedév számai nagyon rosszak lesznek, de reméli, hogy a harmadik negyedévben ez korrigálódik majd, és a gazdaságpolitika által rendelkezésre bocsátott eszközöket az üzleti szektor jól és bátran tudta, tudja használni.

"Remélhetőleg minél inkább a V alakhoz közelíti majd a gazdasági teljesítmény alakulása"

- mondta Balog Ádám. Hozzátette, a bankrendszernek egyértelműen a támogató, az eszközrendszert okosan használó, és az ügyfeleket is erre buzdító szereplőként kell fellépnie.

Beszámolt arról is, hogy az MKB Bank jó állapotban van a válság ellenére is. "Elég nagy tartalékokkal ért minket a válság. Az év végéig hátralévő időszak teljesítménye nagy mértékben attól függ, hogyan állunk hozzá, de minden okunk megvan arra - figyelembe véve a különböző finanszírozási lehetőségek, többek között az MFB programok, a garanciaprogramok, az MNB eszközeinek rendelkezésre állását is -, hogy egymás és a gazdasági szereplők felé is megfelelő mértékű bizalommal forduljunk" - mondta a bankvezér.

Amennyiben a második hullám nem üt nagyot, akkor talán megúszhatjuk egy alacsony mínusszal a visszaesést - tette hozzá Balog Ádám.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Balog Ádám - MKB Bank prognózis
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018