eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Gyorsan léptek a termálfürdők

Május 8-án nyit az első fürdő Zalában, élve a kormányzati lazítás adta engedéllyel, egy somogyi pedig május 23-ra tervezi az újraindulást.

A kehidakustányi Kehida Termál volt a leggyorsabb, és miután az április 30-án megjelent a kormányrendelet, mely szerint a vidéki strandok és szabadtéri fürdők már május 4-től megnyithatnak, bejelentette, hogy az öt kinti medencéje már látogatható május 8-tól – vette észre a termalonline.hu hírét a hirbalaton.hu.

A kormányrendelet azonban előírja azt is, hogy a strandoknak biztosítaniuk kell a vendégek közötti megfelelő, 1,5 méteres védőtávolságot. Vagyis a maximális kapacitásnál kevesebb vendéget tud fogadni a fürdő. Kérdéses, mekkora vendégforgalomra számíthatnak, miután a hatóságok szerint Zala megyében az ötödik legmagasabb - a vasárnap reggeli adatok szerint 123 - a koronavírus-fertőzöttek száma.

A Kehida Termál nyitásának fogadtatását minden bizonnyal árgus szemekkel figyeli majd a többi vidéki fürdő is.

A szakportál szerint egy másik fürdő is bejelentette már a nyitása tervezett dátumát: a Csokonyavisontai Gyógyfürdő előreláthatólag május 23-tól fogad majd vendégeket. Márciusban egyébként az utolsók között zárták be a kapukat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×