eur:
393.71
usd:
368.78
bux:
65994.38
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont Mogyoródnál az átadóünnepség napján, 2019. július 24-én. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az átadón elmondta, hogy mintegy ötezer milliárd forintot fordít a kormány 2024-ig közúti és vasúti fejlesztések előkészítésére és kivitelezésére.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az országhatárig érhet az M3-as

Megjelent a Vásárosnamény és Beregdarócz közötti 23 kilométeres szakasz tervezésére szóló felhívás. Egy határátkelő terveit is várják az autóúté mellett.

Megjelent az M3-as autóút Vásárosnamény és Beregdaróc (magyar-ukrán országhatár) közötti szakaszának tervezési pályázata, amely

a korábbiakkal ellentétben nem 2x1, hanem 2x2 sávos útra szól

- írta a Napi.hu.

Az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétett nyílt tenderén indulhat, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben legalább 2x2 forgalmi sávos gyorsforgalmi út és/vagy elsőrendű főút építéséhez kapcsolódó engedélyezési tervek készítéséből, legalább nettó 750 millió forint árbevétele származott. Az ajánlattételi határidő május 4.

Az ajánlattevők feladata az út engedélyezési tervének elkészítése. Meg kell tervezni négy külön szintű csomópontot, egy-egy pihenőhelyet mindkét oldalon, továbbá a határátkelőt is. Az utóbbi egy komplex pihenőhely lesz, ahol várakozni is lehet. A tervezési idő 18 hónap, a finanszírozás hazai forrásból történik.

A NIF 2017 szeptemberében az M3-as gyorsforgalmi út ezen szakaszának kétszer egysávosra történő tervezésére már írt ki nyílt közbeszerzést. Ezt megelőzően jelent meg az a kormányhatározat, amely kétszer egysávosra redukálta ezt az utat, azzal a megkötéssel, hogy később kétszer kétsávossá legyen fejleszthető.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×