eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy munkatárs eurót számol egy Régi posta utcai pénzváltóban, Budapesten. Történelmi csúcsra, 320 forint fölé szökött a déli órákban az euró forintárfolyama a bankközi devizapiacon. A legmagasabb euró jegyzés 320,30 forinton történt. Az amerikai dollár forintárfolyama is hároméves csúcsra szökött, 246 forint felett kereskedtek az amerikai fizetőeszközzel.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

A forintgyengülés miatt nőtt az eurojackpot ára

740 forintra nőtt az eurojackpot ára. Ha valakinek ma telitalálata lesz, nem panaszkodhat, hiszen 31,8 milliárd forintot zsebelhet be.

A 365 forint környékén járó euró-árfolyam a szerencsejátékoknál is érezteti hatását.

Drágult ugyanis az eurojackpot, egy mező már 740 forintba kerül.

A Szerencsejáték Zrt. játékleírása szerint "egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban". Az árfolyamnak megfelelően tavaly ősszel 700 forintban állapították meg egy mező árát, az elmúlt hetek árfolyamváltozása miatt viszont ma már 740 forintért lehet részt venni a játékban.

Az eurójackpot 2012-ben indult, és 18 országban - köztük Olaszországban, Spanyolországban, Németországban - lehet részt venni a játékban. Magyarországon 2014-ben sorsoltak először, az eddigi rekordnyeremény bruttó 30 millió euró (akkori árfolyamon 8,5 milliárd forint) volt, amit tavaly nyert meg egy szerencsés játékos.

Az eurojackpot az egyik legnépszerűbb számsorsolós szerencsejáték Magyarországon, a legutolsó, 2018-as adatok szerint nettóban több mint 20 milliárd forintot költöttünk erre a játékra,

ami 25,8 százalékos növekedésnek felelt meg az egy évvel korábbihoz képest - írja az mfor.hu.

A hatos lottóra nem sokkal többet, 21,8 milliárdot fizettek a játékosok 2018-ban, az ötös lottóra 44 milliárdot.

Az eurojackpot sorsolását minden pénteken tartják, akinek ma telitalálata lesz, 31,8 milliárd forintnak megfelelő euróval gazdagodik, ugyanis 90 millió euró a heti várható főnyeremény.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×