INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

árfolyam

euró

szerencsejáték

Egy munkatárs eurót számol egy Régi posta utcai pénzváltóban, Budapesten. Történelmi csúcsra, 320 forint fölé szökött a déli órákban az euró forintárfolyama a bankközi devizapiacon. A legmagasabb euró jegyzés 320,30 forinton történt. Az amerikai dollár forintárfolyama is hároméves csúcsra szökött, 246 forint felett kereskedtek az amerikai fizetőeszközzel.

A forintgyengülés miatt nőtt az eurojackpot ára

Infostart

740 forintra nőtt az eurojackpot ára. Ha valakinek ma telitalálata lesz, nem panaszkodhat, hiszen 31,8 milliárd forintot zsebelhet be.

A 365 forint környékén járó euró-árfolyam a szerencsejátékoknál is érezteti hatását.

Drágult ugyanis az eurojackpot, egy mező már 740 forintba kerül.

A Szerencsejáték Zrt. játékleírása szerint "egy alapjáték ára hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg forintban". Az árfolyamnak megfelelően tavaly ősszel 700 forintban állapították meg egy mező árát, az elmúlt hetek árfolyamváltozása miatt viszont ma már 740 forintért lehet részt venni a játékban.

Az eurójackpot 2012-ben indult, és 18 országban - köztük Olaszországban, Spanyolországban, Németországban - lehet részt venni a játékban. Magyarországon 2014-ben sorsoltak először, az eddigi rekordnyeremény bruttó 30 millió euró (akkori árfolyamon 8,5 milliárd forint) volt, amit tavaly nyert meg egy szerencsés játékos.

Az eurojackpot az egyik legnépszerűbb számsorsolós szerencsejáték Magyarországon, a legutolsó, 2018-as adatok szerint nettóban több mint 20 milliárd forintot költöttünk erre a játékra,

ami 25,8 százalékos növekedésnek felelt meg az egy évvel korábbihoz képest - írja az mfor.hu.

A hatos lottóra nem sokkal többet, 21,8 milliárdot fizettek a játékosok 2018-ban, az ötös lottóra 44 milliárdot.

Az eurojackpot sorsolását minden pénteken tartják, akinek ma telitalálata lesz, 31,8 milliárd forintnak megfelelő euróval gazdagodik, ugyanis 90 millió euró a heti várható főnyeremény.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018