INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

koronavírus

orbán viktor

gazdaság

Nagy gazdasági döntéseket készít elő Orbán Viktor, erről tett közzé videót

Nagy gazdasági döntéseket készít elő Orbán Viktor, erről tett közzé videót

Infostart

A miniszterelnök a közösségi oldalán osztotta meg a felvételt, amelyen az látható, hogy a gazdasági élet szereplőivel egyeztet a teendőkről.

Három pontban foglalta össze a beszélgetést a miniszterelnök:

  1. a 2020-as költségvetés eltérítése.
  2. a 2021-es költségvetés megtervezése az eltérített 2020-as költségvetés logikájában.
  3. egy nagy gazdaság-újraindítási akcióterv összeillesztése.

"Így látom a feladatainkat és ezek a keretek. Hogy mit csinálunk és mit nem, hogyan töltsük ki ezeket a kereteket, itt várjuk az önök közreműködését és hozzászólását" - fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök az Innovációs és Technológiai Minisztériumból Palkovics László tárcavezető társaságában a jegybank, a gazdasági kamarák, valamint vállalkozói érdekképviseletek vezetőinek kifejtette,

jelenleg nincs értelme új költségvetést készíteni,

hiszen nem tudni, mi fog történni a közeljövőben, és lehet, hogy két hónap múlva egy újabb büdzsét kellene összeállítani. Hozzátette: a jogszabályok azonban lehetőséget adnak az eltérésre az elfogadott költségvetéstől.

A miniszterelnök elmondta, hogy a válságkezelés és a gazdaság újraindítása érdekében

az idei költségvetés radikális átalakítására van szükség.

Úgy fogalmazott, hozzá kell igazítani az idei költségvetést a jelenlegi helyzethez és az év végéig előrejelzett változásokhoz.

Nem lenne helyes lépés az egyes költségvetési tételek automatikus megvágása - mutatott rá Orbán Viktor. Szavai szerint azoknak a forrásoknak kell megmaradniuk a minisztériumok költségvetésében, melyekre ott feltétlenül szükség van,

a felszabadítható összegekből pedig egy-egy alapot kell létrehoznia válságkezelésre, illetve a gazdaság újraindítása érdekében.

A jövő évre olyan "lecsupaszított költségvetést" kell készíteni, amely minél nagyobb mozgásteret biztosít a válságkezelésre és a gazdaság újraindítására. Minden idők legnagyobb gazdaságélénkítési akciótervét kell elindítani, célul kitűzve a növekedést, a munkahelyteremtést, valamint a munkahelyek megőrzését - fejtette ki.

A jegybankkal közösen azt kell megtervezni, miként lehet a monetáris és fiskális eszközöket úgy fölhasználni, hogy a lehető legnagyobb lökést kapja a magyar gazdaság.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018