eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Budapest, 2019. április 16.MTI/Mohai Balázs
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Mihály: a moratórium automaitkus futamidő-hosszabbítást jelent

A magyar bankrendszer felkészült a rendkívüli helyzetre és az ahhoz kapcsolódó különleges intézkedésekre - mondta a Bankszövetség képviselőivel folytatott csütörtöki egyeztetést követően a pénzügyminiszter Budapesten.

Varga Mihály közölte, hogy a szerdán bejelentett hitelfizetési moratórium automatikusan életbe lép, így nem szükséges jelezni, ha valaki élni szeretne a lehetőséggel. Az adósoknak akkor kell értesíteniük a pénzintézeteket, ha változatlan rendben, megszakítás nélkül szeretnék folytatni a törlesztést - tette hozzá.

A törlesztési moratórium futamidőhosszabbítást jelent

– mondta el az Index kérdésére Varga Mihály pénzügyminiszter. A moratórium alatt meg nem fizett tőkét és kamatot a bank később felszámolja az ügyfélnek, a mostani tervek szerint ez a futamidő hosszabbításával történik meg.

A diákhitelekre és a babaváró hitelekre is vonatkozik a moratórium (részletek itt), a hitelkártyaadósságokra egyelőre nem, de át fogják gondolni ennek a lehetőségét is, a minisztérium és a Bankszövetség folyamatosan egyeztet.

A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy a lakossági albérletpiacon egyelőre nem lesz moratórium. Vizsgálják, hogyan alakul a piac, az Airbnb visszaesésével, sok lakás felszabadulásával ugyanis könnyen elképzelhető, hogy az árcsökkenés magától végbemegy a lakásbérleti piacon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×