eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A demonstráló taxis szervezetek konvoja a Lánchídon 2016. május 3-án. A taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak vonulásos demonstrációjukkal a belvárosban.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Leporolhatja a főváros a taxirendeletet, a tarifákhoz is hozzányúlhatnak

A hiénák kiszorítása mellett a tarifához is hozzányúlhatnak, és napirendre vehetik a taxiállomány kizöldítését. A budapesti vezetés leghamarabb a költségvetés elfogadását követően ül le a szolgáltatókkal - értesült a Világgazdaság.

Tamás Miklós, a City Taxi elnöke a gazdasági napilapnak elmondta, a sajtóból értesültek arról, hogy ismét napirendre kerülhet a fővárosi taxirendelet. Hozzátette, mind a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarától (BKIK), mind pedig az Országos Taxis Szövetségtől (OTSZ) segítséget kértek: járjanak közben, hogy a budapesti vezetés terveinek megvitatásába a fuvarszervező cégeket is vonják be, ám ez idáig a City Taxihoz nem érkezett megkeresés az ügyben. Ugyanerről tájékoztatta a lapot a Bolt részéről Láng László menedzser.

A Főtaxi ugyanakkor azt közölte a lappal, hogy a BKIK-n keresztül – amely a nagyobb taxitársaságokat és személytaxis érdekvédelmi szervezeteket is tömöríti – aktívan részt vesz a Fővárosi Önkormányzat által az ágazattal kapcsolatban felvetett javaslatok megvitatásában, ami jelenleg is zajlik.

A taxirendelet szerint Budapesten tíz minősített taxitársaság működik. Mindegyiküket megkerestük a kérdésben, de a többiektől nem érkezett válasz, ahogy a BKIK ipartagozatának közlekedési osztályától sem.

A lap idézte Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes korábbi bejelentését a még 2013-ban elfogadott fővárosi taxisrendelet módosításáról, amit egyebek között azzal indokolt, hogy a városházán úgy látják, a budapestiek nagy része elégedetlen.

Dorosz Dávid most nem nyilatkozott a Világgazdaságnak a részletekről, mert mint mondta, a módosításról szóló tárgyalások csak a fővárosi költségvetés elfogadását követően kezdődnek meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×