INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

airbnb

prága

eu

túlturizmus

Uniós szabályozást sürgetnek a túlturistásodott városok

Uniós szabályozást sürgetnek a túlturistásodott városok

Infostart

Tíz európai nagyváros kezdeményezte az Európai Bizottságnál, hogy készítsen átfogó uniós bérlakás szabályozást, az Airbnb miatt felforgatott lakáspiacok miatt.

Prága csatlakozott azokhoz a főként nyugat-európai városokhoz, amelyek azt várják az Európai Uniótól, hogy szabályozza a bérlakáspiacokat fejre állító Airbnb működését - írta a Radió Praha híre nyomán a Napi.hu. A kezdeményezésben Amszterdam, Barcelona, Berlin, Bécs, Brüsszel, Krakkó, München, Párizs és Velence vesz még részt.

Az érintett városok az Európai Bizottságnál lobbiznak azért, hogy készítsen egységes európai szabályozást, mivel a turisták számának emelkedése és a rövid távú szálláskiadás elterjedése mellett a városokba betelepülők száma is dinamikusan növekszik, mindez együtt pedig krónikus bérlakáshiányt okoz.

Prágában mindez 150 ezer új betelepülőt jelent 15 év alatt (+12%), miközben a turisták száma is nőtt. A városvezetés eddig hiába kért segítséget a kormánytól. A legkevesebb, amit akarnak, az az, hogy információt adjanak a kiadott szobák számáról. Akár az alkotmány módosítását is el tudják képzelni, miután Prága központjában teljes lakóházak alakultak át szállásokká.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018