eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Fotók: Nébih

Már itt is az év első, kész állatkerttel működő pizzériája

Alig három hét telt el az évből, de máris be kellett záratni egy budapesti, házhoz szállítást végző pizzériát a minden ellepő csótányok és egerek miatt.

Azonnali hatállyal bezáratta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt a nyolcadik kerületi, csak házhoz szállítással foglalkozó pizzériát, amelynek ellenőrzése során nemcsak lejárt szavatosságú, nyomon követhetetlen eredetű alapanyagokat, de egész komoly csótányinváziót és egereket is találtak a hatóság szakemberei - adta hírül a szervezet.

Fotó: Nébih
Fotó: Nébih

Az ellenőrök az üzlet egész területén, így a konyhában, a szárazáruraktárban, a szociális részben (öltöző, iroda), a közlekedőkben, a dagasztó, expediáló helyiségekben csótányok jelenlétét tapasztalták. A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a padozaton, a hűtőben, a fali polcokon, a készételes edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is. A padozaton csótánytetemek is voltak.

A konyhai hűtő mögött élő egeret találtak.

Az üzem ezen túlmenően is rengeteg egyéb élelmiszerhigiéniai szabályra fittyet hányva működött. Az ellenőrök az oldalfalakon sérült, töredezett csempeburkolat, a konyhában nagy felületen leváló mennyezeti festést láttak, de szabálytalan volt a hulladéktárolóból nyíló szárazáruraktár, a nyitott, takarítatlan hulladékgyűjtő edények használata is, emellett a poros, pókhálós falazat egyaránt veszélyeztetették az ott tárolt élelmiszer-alapanyagok tisztaságát. A szociális részben nem volt kézmosó, a konyhai kézmosónál kézfertőtlenítőszer.

Az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette.

Ezen túlmenően a hatóság 12 tétel jelöletlen, nem nyomon követhető és 1 tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, és újbóli forgalomba hozatalát megtiltotta, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően 2020.01.20-tól folytathatta a tevékenységét. Ugyanakkor az eljárás és a bírság megállapítása még zajlik. Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértési listán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×