INFORÁDIÓ
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia

élelmiszerbiztonság

bezáratás

nébih

pizzéria

Már itt is az év első, kész állatkerttel működő pizzériája

Már itt is az év első, kész állatkerttel működő pizzériája

Infostart

Alig három hét telt el az évből, de máris be kellett záratni egy budapesti, házhoz szállítást végző pizzériát a minden ellepő csótányok és egerek miatt.

Azonnali hatállyal bezáratta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt a nyolcadik kerületi, csak házhoz szállítással foglalkozó pizzériát, amelynek ellenőrzése során nemcsak lejárt szavatosságú, nyomon követhetetlen eredetű alapanyagokat, de egész komoly csótányinváziót és egereket is találtak a hatóság szakemberei - adta hírül a szervezet.

Fotó: Nébih
Fotó: Nébih

Az ellenőrök az üzlet egész területén, így a konyhában, a szárazáruraktárban, a szociális részben (öltöző, iroda), a közlekedőkben, a dagasztó, expediáló helyiségekben csótányok jelenlétét tapasztalták. A rovarok jól láthatóak voltak a falakon, a padozaton, a hűtőben, a fali polcokon, a készételes edényeken és a kiszállításhoz használt dobozokon is. A padozaton csótánytetemek is voltak.

A konyhai hűtő mögött élő egeret találtak.

Az üzem ezen túlmenően is rengeteg egyéb élelmiszerhigiéniai szabályra fittyet hányva működött. Az ellenőrök az oldalfalakon sérült, töredezett csempeburkolat, a konyhában nagy felületen leváló mennyezeti festést láttak, de szabálytalan volt a hulladéktárolóból nyíló szárazáruraktár, a nyitott, takarítatlan hulladékgyűjtő edények használata is, emellett a poros, pókhálós falazat egyaránt veszélyeztetették az ott tárolt élelmiszer-alapanyagok tisztaságát. A szociális részben nem volt kézmosó, a konyhai kézmosónál kézfertőtlenítőszer.

Az élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette.

Ezen túlmenően a hatóság 12 tétel jelöletlen, nem nyomon követhető és 1 tétel lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, és újbóli forgalomba hozatalát megtiltotta, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően 2020.01.20-tól folytathatta a tevékenységét. Ugyanakkor az eljárás és a bírság megállapítása még zajlik. Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértési listán.

Nyitókép: Fotók: Nébih
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018