eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
SX4 S-CROSS típusú autók a Suzuki esztergomi gyárában 2013. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Megtetszett a zöld rendszámos világ az esztergomi Suzukinak

Nem a fogyasztói várakozás miatt váltanak meghajtást a két legnépszerűbb modellnél, hanem a nemzetközi klímacélok számítanak hajtóerőnek.

Hibrid meghajtású lesz a Suzuki két legnépszerűbb modellje a jövő évtől - ígéri az esztergomi gyár. A jelenlegi 109 gramm/kilométeres szén-dioxid-kibocsátást 90,3-ra szeretnék csökkenteni - olvasható a Világgazdaságban. A kötelezettség egyébként arról szól, hogy 2030-ig majd újabb 37,5 százalékkal kell csökkenteni a kibocsátást.

A Suzuki szerdai sajtóreggelijén az is elhangzott, hogy nem fogyasztói igények miatt változtatnak, az autóvásárlók alig tudják, mit takar a hibrid meghajtás.

Ami biztos, hogy a hazai újautó-piacot tekintve már csak azért is jelentős a bejelentés, mert a magyarok körében a Suzuki a legnépszerűbb márka, idén január és szeptember között összesen 20 391 járművet értékesítettek, a piaci részesedésük pedig 17 százalékra nőtt. Ezzel a Suzuki maga mögé utasította a Fordot (10 342 darabos értékesítés), az Opelt (9446 darabos értékesítés), valamint a Skodát (9133 darabos értékesítés).

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×