INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

méhészet

mezőgazdaság

varroa atka

Házi méh egy virágzó repcén a Zala megyei Nagyrécse határában 2018. április 20-án.

Szigorú határidőre figyelmeztetik a méhészeket

Infostart

Április 8-ig kérhető támogatás a varroa elleni védekezéshez.

A Magyar Államkincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a méhészetek varroa atka elleni gyógyszeres védekezésének támogatására 2019. április 8-áig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a lakhely/székhely szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz - olvasható a mezogazdasag.hu oldalon.

A rendeletben szereplő határidő eredetileg április 6., miután azonban ez egy szombati nap, a határidő április 8-án jár le. A közleményben hangsúloyzzák, hogy ha valaki nem adja be határidőre a kifizetési kérelmét, akkor azt elutasítják.

A támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR) – 2018. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan – legkésőbb 2018. november 15-éig bejelentett és nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem benyújtásának napján is a kérelmező tulajdonában lévő méhcsaládok száma.

A jóváhagyott, vagy részben jóváhagyott kifizetési kérelem esetében a méhész-gazdálkodónak a támogatott vényköteles és nem vényköteles gyógyszerek, illetve a gyógyhatású készítmények teljes csomagolóanyagát legalább 2019. október 15-éig meg kell őriznie. Aki ezt nem teszi meg, a támogatás jogosulatlanul igénybe vett támogatásnak minősül.

Nyitókép: MTI Fotó: Varga György
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018