eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália

Talentis Agro Holding néven jön létre az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari cégcsoportja

A Mészáros-csoport holdingba szervezi azokat a többségi tulajdonában lévő agrárérdekeltségeket, amelyek országszerte többféle mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatban tevékenykednek.

A 100%-ig magyar tulajdonban lévő Talentis Agro Holdingba integrálják a Búzakalász 66 Felcsút Kft., az Aranykorona Zrt., a Hidasháti Zrt., az Agrosystem Zrt., az Aranka Malom Kft., a Kunhalom Agrária Kft., a Vért Vadászati Kft., a Canter Borház Kft. és a Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft. vállalkozásokat.

A társaság közlése szerint a holding megalapítása olyan optimális termelési struktúra létrehozását teszi lehetővé, amely által a leányvállalatok működése hatékonyabbá válhat, miközben piaci kapcsolatrendszere számára transzparenciát biztosít. Emellett hazai és világpiaci előnyöket szerezhet a jól szervezett, volumentermelésre alkalmas berendezkedéssel.

A Talentis Agro Holding közel tizenháromezer hektáron szántóföldi növény-, gyümölcs- és szőlőtermesztéssel foglalkozik. Az állattenyésztés divízióban tejelő szarvasmarha- és sertéstartást, valamint árutojás termelést folytatnak, amelyeket a jövőben is fő profilként kívánnak megtartani. A holdingba integrált élelmiszeripari ágazatok többek között a malomipari termékek előállítása és a borászat. Az agrárdivízióhoz szorosan kötődő tevékenységként jelenik meg a vadászati turizmus és a vadgazdálkodás is.

Már zajlik az üzleti stratégiák kidolgozása

A közleményben azt írták, a holding irányító tagja a Talentis Agro Zrt., amelynek vezetésére az operatív tevékenységekért felelős vezérigazgatói kinevezést Csák Gyula kapta, aki az elmúlt időszakban a muronyi székhelyű Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. és a Csabatáj Mezőgazdasági Zrt. igazgatói pozícióját töltötte be. Csák Gyula agrármérnökként diplomázott a Debreceni Egyetem főiskolai karán, és többek között egy évtizeden át látta el az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatói posztját.

Bár még bejegyzés alatt áll a vállalatcsoport, de már most folyik az egyes divíziók üzleti stratégiáinak kidolgozása. A megfogalmazott cél a meglévő mezőgazdasági erőforrásokra építve minél több ágazatban növelni a hozzáadott értéket, és minél teljesebb termékláncolatokat kialakítani - írták.

A holdingba szerveződött nagygazdaságok a közlemény szerint alkalmasak olyan hatékony termelési szerkezet kialakítására, amely alapja az élelmiszeripar fejlődésének, a minél magasabb fokú feldolgozottság elérésének, a magasabb hozzáadott érték pedig növeli az export értékét, ezzel együtt az ország versenyképességét. A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar beruházásai évről évre egyre növekednek, az agrárszektor pedig a GDP-ből továbbra is jelentős részt teljesít.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×