eur:
394.57
usd:
372.04
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Sűrű köd nehezíti a közlekedést az M7-es autópályán Sávoly közelében.
Nyitókép: MTI/Varga György

Fontos döntés vár a magyar autósokra

Bár az ügyfelek a biztosítóiktól már jó ideje megkapták a díjmódosításról szóló értesítéseket, kedvezőbb díjú szerződésre az első három hét során mindössze az érintett autósok 5-6 százaléka váltott. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az utolsó hétre várja az év végi szerződésváltások mintegy 40 százalékát, így a kampányban biztosítót váltók száma várhatóan 80 ezer körül alakul majd.

Évről évre egyre kevesebb gépjármű vesz részt a kampányban: idén már a személyautóknak mindössze 26 százaléka érintett – hívja fel a figyelmet a Napi.hu. Az új szerződések száma idén azért is maradhat viszonylag alacsony szinten, mert a baleseti adó biztosítási adóvá történő átalakítása az autósok számára egyáltalán nem okozott díjemelkedést – mondta Papp Lajos, a FBAMSZ gépjárműszekciójának elnöke.

A független alkuszok visszajelzései alapján az új szerződések több mint felét tavalyhoz hasonlóan három biztosító, az Allianz, a K&H és az Union köti az év végi kampányban, versenyben van még a Genertel és a Signal is.

A lap kiemeli: a díjkedvezmények miatt tíz autósból 8-9 az egyösszegű éves díjfizetést választja, a korszerű, elektronikus díjfizetési formák pedig fokozatosan háttérbe szorítják a sárga csekket, amelyet csupán a szerződők 20-25 százaléka használ.

Az év végi szerződést váltók idén is december 1-je éjfélig mondhatják fel szerződésüket meglévő biztosítójuknál, ekkorra kell beérkeznie a felmondásnak a biztosítóhoz.

Ez a nap azonban szombatra esik, így a személyes vagy levélben történő felmondást csak november 30-ig rögzíti majd a legtöbb biztosító.

A kampányidőszakban tízből kilenc szerződésváltás független alkuszokon keresztül zajlik. A korszerű online csatornákat használó alkuszok pozícióját tovább erősítette az a tavalyi törvénymódosítás, amely lehetővé tette, a szerződéskötéseket és -felmondásokat elegendő elektronikus formában végrehajtani – közölte a FBAMSZ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×