INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

digitális

árvízvédelem

riasztás

sms

Ellicott, 2018. május 28. Egymásra torlódott, összetört gépjárművek az árvíz sújtotta Maryland állambeli Ellicott belvárosában 2018. május 27-én, miután a térségre hatalmas mennyiségű eső zúdult. A meteorológiai szolgálat szerint a lehullott csapadék 25 centiméternél is több. (MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

SMS-ben küld riasztást árvíz esetén az új digitális rendszer

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

India és több dél-amerikai ország is érdeklődik egy új digitális árvízvédelmi rendszer iránt. A megoldás ultrahangos szenzorokkal monitorozza valós időben a vízállást, szükség esetén pedig SMS-ben küld riasztást - közölte az eljárásról Hack Mónika, a Bosch kommunikációs munkatársa az InfoRádió Okosvilág című műsorában.

Egyre gyakrabbak az erős esőzések és a heves áradások, erre nyújt megoldást az árvízfigyelő rendszer - mondta Hack Mónika, a Bosch kommunikációs munkatársa.

"A korábbi mechanikus méréssel ellentétben az új rendszer digitálisan és valós időben, másodpercenként felügyeli a folyók, illetve a városközeli vizek szintjének alakulását"

- tette hozzá.

Hack Mónika azt is elmondta, hogy az új rendszer - amelyet Németországban már tesztelnek - ultrahangérzékkel és kamerákkal figyeli a vízszint, a vízsebesség és az átfolyási mennyiség változásait, és az erről kapott adatokat azonnal ki is értékeli.

"Ha az adott érték kritikus határt ér el, akkor SMS-ben értesíti az illetékeseket:

a Katasztrófavédelem illetékes döntéshozóit, az érintett lakosságot, és a közvetlen közelben tevékenykedő cégeket" - mondta Hack Mónika, aki hozzátette, hogy a rendszer iránt főként indiai és dél-amerikai országok érdeklődnek, ahol gyakori az árvíz vagy szökőár.

Nyitókép: JIM LO SCALZO

Kapcsolódó hang

Digitális árvízvédelem
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018