eur:
393.78
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Mindent a lakásokról

A lakáspiaci ösztönzőkről, a kihívásokról és a lakáspiacot fenyegető veszélyekről is szó esik majd a Portfolio május 4-i Lakás konferenciáján. A konferenciával egy időben zajlik majd az idei Lakás kiállítás is május 4-e és 6-a között a Millenárison. A részletekről Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlandivízió-vezetője beszélt.

Ditróy Gergely, a Portfolio ingatlandivízió-vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy három fontos téma köré szerveződik a Lakás Konferencia programja.

Első szekció

Az első komoly téma a finanszírozás, a várható állami ösztönzők szerepe, a lakásáfa (2019 végén az öt százalékos kedvezményes időszak lejár, ezután már újra 27%-al lehet új lakást vásárolni), és az állam szerepe: bérlakáspiac, újabb panelprogram.

"Fontosak azok a finanszírozási kockázatok, amik ezzel kapcsolatban a rendszert, illetve a bankokat - akik a projekteket finanszírozzák - terhelik"

- mondta Ditróy Gergely.

Második szekció

A konferencia 2. felében olyan témákat fognak feszegetni, mint az értékesítés. Ditrót Gergely kifejtette, hogy az értékesítés egyre nehezebbé válik, sok csúszásról lehet hallani, sok kivitelezési nehézségről.

"Nagyon sok kérdőjel felmerül, kikben lehet bízni, hogy lehet bebiztosítani magunkat akár vevőként, akár eladóként ebben a több szempontból bizonytalan környezetben"

- mondta, hozzátéve, hogy a konferencián nagy fejlesztők értékesítési vezetői, nagy ingatlanhálózatok vezetői, elemzői, illetve jogász is segít majd a beszélgetésekben.

A harmadik téma

A technológiai változások a lakáspiacon. Egyre több okos otthont építünk, miért fontos ez?

Miért érdemes elmenni a konferenciára?

A nagy lakáspiaci árrobbanás az elmúlt 3 évben végbement, de mostantól jön az igazi verseny. Az új építésű projekteket kínáló fejlesztők tömegével jelennek meg a legkülönbözőbb készültségi fokon lévő házaikkal, ami a potenciális vásárlók számára a paradicsom, az ingatlanjaikat értékesíteni kívánó cégeknek pedig az „öldöklő” verseny.

A siker kulcsa az áron és a lokáción túl a minőség és a megbízhatóság. "A Lakás 2018 konferencián a hazai lakáspiac és az új építésű lakóparkok előtt álló lehetőségekkel és kihívásokkal foglalkozunk, részletezve az áfa, az árak, a támogatások, a hitelek, a műszaki fejlődés lehetőségeit és irányait, illetve a szektort komolyan érintő munkaerőpiaci kihívásokat" - mondta Ditróy Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×