eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csúcsra ért a közép-európai gyáripar – gazdasági lapszemle

A Portfolio szerint az ezredforduló óta nem látott fokozatba kapcsolt Közép-Európa gyáripara. Az autópiacon hatalmas volt a növekedés, egyes gyártók azonban nagyot koppantak – írja a napi.hu. A Magyar Idők a magyar építőipar fellendüléséről ír.

A Portfolio cikke szerint, az ezredforduló óta nem látott fokozatba kapcsolt Közép-Európa gyáripara. Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint 16 éves csúcsra emelkedett decemberben a közép-európai EU-gazdaságok feldolgozóipari szektorainak aktivitási mérőszáma, jelezve, hogy a térség gyáripara robusztus növekedéssel zárta a tavalyi évet.

A napi.hu arról ír, megjöttek a 2017-es magyarországi újautó-piaci adatok, kiderült: szédületes volt a növekedés, egyes gyártók azonban nagyot koppantak. Tavaly 116 265 új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, az élen a Suzuki, a második helyen a Ford, a harmadikon a Skoda végzett.

A Magyar Idők cikke szerint felerészben budapesti és Pest megyei székhelyű vállalkozásokhoz köthető a tavalyi építőipari termelés, Nógrád, Békés és Heves megye cégeinek viszont nem sok megrendelésük volt. Az idén minden bizonnyal folytatódik az ágazat jelentős fellendülése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×