eur:
395.1
usd:
366.11
bux:
65120.83
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Komoly veszélyben 200 millió Apple-felhasználó adata! Máig adtak határidőt a zsarolók

Az Apple operációs rendszerei egyre gyakrabban válnak kiberbűnözők célpontjaivá. Ezúttal a Turkish Crime Family elnevezésű hacker csoport állítása szerint mintegy 200-250 millió iPhone és iCloud fiókhoz szerzett hozzáférést, amelyeken keresztül képesek bemérni a tulajdonos pontos helyzetét, hozzáférni a felhasználó iCloudon tárolt képeihez, vagy távoli eléréssel akár magát az eszközt is teljesen törölni - adta hírül az eset.hu.

Az informatikai biztonsági honlap emlékeztet arra, hogy a Mac OS X 16 éve jelent meg, és sokáig a biztonság volt a rendszer egyik leginkább emlegetett előnye. Most viszont

úgy tűnik, az Apple programja sem jelent teljes védelmet, és egyre többször támadják a kiberbűnözők.

Legutóbb a Turkish Crime Family csoport indított az Apple ellen akciót.

Azzal fenyegetőznek, hogy amennyiben nem kapják meg a kért váltságdíjat - ami a különböző híradások szerint valahol 75 000 dollárnyi kriptovaluta, és 1 millió dollárnyi iTunes utalvány között mozog -, akkor alaphelyzetbe állítják, azaz törlik a 200 millió felhasználó fiókját.

Komoly veszélyben 200 millió Apple-felhasználó adata! Máig adtak határidőt a zsarolók

Az Apple-nek jelenleg is fut olyan saját programja, amelynek keretében a vállalat jutalmazza a rendszerében, illetve a készülékeiben talált biztonsági rések felfedezőit, azonban a vállalat politikájával ellentétes, hogy lopott adatokat birtokló támadóknak fizessenek.

A kiberbűnözői csoport által bemutatott képernyőfelvételeken és videókon ugyanakkor látható, ahogy a bűnözők belépnek a támadás által érintett felhasználói fiókokba. Más képeken pedig az Apple biztonsági csoportjától származó felvételek láthatók, ahol a vállalat szakértői azt állítják, hogy elmentették a beszélgetések leiratát, és át fogják ezeket adni a hatóságoknak.

A támadók április 7-ig adtak határidőt az általuk követelt összeg kifizetésére.

A legfrissebb híradások szerint a Turkish Crime Family néhány tagját elkapták a hatóságok, és folyamatban van a teljes hálózat felderítése és felelősségre vonása.

Komoly veszélyben 200 millió Apple-felhasználó adata! Máig adtak határidőt a zsarolók

Az Apple közleménye szerint nem kerültek nyilvánosságra felhasználói adatok, de

azt javasolják a felhasználóknak, hogy változtassák meg kapcsolódó jelszavaikat

- hívta fel a figyelmet az eset.hu.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 09:57
×
×
×
×