eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ilyen még korábban nem történt a befektetőkkel

Korábban nem látott szintre, mínusz 0,01 százalékra esett a három hónapos diszkont kincstárjegyek minimális aukciós hozama. Ez azt jelenti, hogy már voltak olyan befektetők, akik fizettek azért, hogy magyar állampapírt vásárolhassanak.

Eredetileg 20 milliárd forintnyi három hónapos diszkont kincstárjegyet hirdetett meg eladásra az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddre, de erre 14,2 milliárdos kereslet mutatkozott, amiből végül 12 milliárdot fogadott el az adósságkezelő.

Az átlaghozam a múlt hetihez hasonlóan változatlanul 0,01 százalék lett, viszont az elfogadott minimális hozam mínusz 0,01 százalék lett. Közleményében az ÁKK is kiemelte, hogy

először adtak be az elsődleges forgalmazók negatív hozam mellett ajánlatot.

A Portfolio.hu cikke emlékeztet, hogy az ÁKK egy olyan új aukciós rendszert tesztelt, amelyben már nem a hozamra, hanem az árfolyamra kellett ajánlatokat beadni a befektetőknek. Így a gyakorlatban aki 100 százalék feletti árfolyamon vette meg az állampapírt, az negatív hozamot kapott az adósságkezelőtől.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×