eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kormánybiztos felügyelheti a szövetkezeti vagyon gyarapodását

Kormánybiztost nevezhet ki a közösségi vagyon gyarapításának felügyeletére a miniszterelnök – jelentette be az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke a szervezet vezetői fórumán.

Demján Sándor azután beszélt erről, hogy hétfőn Orbán Viktor kormányfő egy órás megbeszélést folytatott vele a takarékszövetkezeti integráció átalakításáról. Az OTSZ elnöke ismét kemény vádakkal illette a szövetkezeti hitelintézetek integrációját. Állítása szerint nem teljesült annak legfőbb célja, a szövetkezeti és közösségi vagyon gyarapítása.

A Takarékbank válaszában visszautasította az OTSZ elnökének vádjait és közölte: 2015-ben – a szektor első közösen tervezett üzleti évében – a korábbiaknál aktívabb üzleti tevékenységgel jelentős eredményeket sikerült elérnie a hitelezés, a megtakarítások és a számlanyitások területén egyaránt.

A miniszterelnök - a hétfői egyeztetés előtt – Demján Sándor korábbi levelére válaszolva azt közölte: sikeres és lezárt a takarékszövetkezeti rendszer átalakítása, ugyanakkor jelezte: a szektor nem működhet megfelelő felügyelet nélkül.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×