INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

MNB-program - Fidesz: rég nem látott pénzügyi segítség a vállalkozásoknak

InfoRádió / MTI
A Fidesz üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntését a hazai kis- és középvállalkozásokat (kkv) segítő növekedési hitelprogram kibővítéséről, mert azzal rég nem látott pénzügyi segítséget kapnak a kkv-k - közölte Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának kormánypárti alelnöke az MTI-vel.

Matolcsy György jegybankelnök szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kétezer milliárd forintos hitelkerettel folytatódik a növekedési hitelprogram.

Az immár az eredeti keret háromszorosára duzzadt hitelprogram a magyar vállalkozások legégetőbb problémáira nyújt segítséget: olcsó hitelt biztosít vagy a devizahitel forintra váltásának lehetőségét kínálja számukra - írta közleményében Puskás Imre.

Kiemelte, hogy eddig csaknem ezer vállalkozás jutott így tőkéhez, a piacinál jóval alacsonyabb kamattal, ráadásul a program folytatásával a megsegített vállalkozások száma megsokszorozódhat.

A növekedési hitelprogram és a kormány eddigi intézkedései - mint például a társasági adó radikális csökkentése, a kisadók eltörlése, az adókedvezmények, az adminisztrációs terhek csökkentése és az Új Széchenyi Terv - mind hozzásegítik a magyar vállalkozásokat ahhoz, hogy új erőre kapjanak, versenyképesebbek legyenek, még több hazai munkahelyet tudjanak teremteni és a gazdasági növekedés beinduljon - hangsúlyozta a költségvetési bizottság fideszes alelnöke.

A címlapról ajánljuk