eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ezért terveznek 65 ezres labdarúgó-stadiont Budapestre

A sporttal kapcsolatos beruházások egyik fontos célja, hogy a lehető legtöbb nemzetközi sporteseménynek adhasson otthont Magyarország, illetve Budapest - mondta Vígh László kormánybiztos. Hozzátette: 2013-ban és 2014-ben több világversenyt rendezhetünk. A Nemzeti Sportközpontok 120 millió forintért vásárol eszközöket a jövő évi vívó-világbajnokságra és indulnak a fejlesztések, hogy tökéletes legyen a 2014-es vízilabda Európa-bajnokság.

A Nemzeti Sportközpontok főigazgatója szerint a kormány által most jóváhagyott beruházás lehetőséget ad arra, hogy a Puskás Ferenc Stadion és környéke a legrangosabb sportesemények megrendezésére is pályázhasson. Vígh László kormánybiztos az InfoRádiónak elmondta: a magyar sport eredményessége megalapozza, hogy a versenyzők és edzőik számára olyan létesítmények épüljenek, amelyek világesemények megrendezésére is alkalmasak. Azért érdemes például 65 ezres stadiont tervezni, hogy akár a Bajnokok Ligájának döntőjét is meg lehessen rendezni benne.

A Puskás stadiont azért nem bontjuk el, mert érdemes alkalmassá tenni atlétikai világbajnokság megrendezésére - tette hozzá. Ennek egyik feltétele, hogy 35 ezer nézőt tudjon befogadni.

Arra a kérdésre, hogy a főváros más pontjain várhatóak-e érdemi fejlesztések, Vígh László kormánybiztos azt válaszolta, hogy "más az irány", mivel 30-40 éves fejlesztési elmaradásokat kell pótolni a meglévő sportlétesítmények többségének esetében.

Tata is megújult

A Nemzeti Sportközpontok honlapján Vígh kifejti, hogy az elmúlt 15-20 évben lényegében senki nem foglalkozott az állami tulajdonban lévő sportlétesítmények fejlesztésével. Húsz éven keresztül beázott például a tatai edzőtábor egyik csarnoka. Szerinte legalább 30 éves lemaradásban vagyunk a sportlétesítmények fejlesztésénél, ezt kell ledolgoznunk a következő években. Ebben az évben egy milliárd forintból fejleszthetik az olimpiai központokat - olvasható a honlapon.

Új sporteszközöket vásároltak több helyre, Tatán például már új kondicionálógépek, ágyak és tévék várják a versenyzőket, klimatizálták is a tatai edzőtábort és modernizálták a konyháját. Megújul Budapesten az Ormai László asztalitenisz-csarnok, és dolgoznak rajta, hogy jövőre ismét kinyithasson a sportolók által nagyon kedvelt edzőtábor Mátraházán. Közben készülnek a tervek a Budapesti Olimpiai Központ teljes megújítására és befejezik a Tüskecsarnokot.

Sportoljon a lakosság!


A sportlétesítményekkel kapcsolatos beruházások egyik fontos célja, hogy a lehető legtöbb nemzetközi sporteseménynek adhasson otthont Magyarország, illetve Budapest. Éppen ezért örvendetes, hogy 2013-ban és 2014-ben is több világversenyt rendezhetünk. A Nemzeti Sportközpontok 120 millió forintért vásárol sporteszközöket a jövő évi vívó-világbajnokságra, új szőnyegeket szerzünk be a birkózó-világbajnokságra és elindulnak a fejlesztések a Császár-Komjádi uszodában, valamint a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, hogy tökéletes körülmények fogadják a 2014-es vízilabda Európa-bajnokság résztvevőit.

Az élsportolók mellett a szabadidő-sportolók és a gyerekek is használhatják majd a kibővített, felújított létesítményeket. Cél az is, hogy a versenyzők mellett egyre több "civil" használja az állami sportlétesítményeket. Emiatt indult például a Nemzeti Sportközpontok új honlapja, ahol minden létesítményről megtalálják a legfontosabb, legfrissebb információkat a látogatók, és láthatják, hogy hol milyen szolgáltatást kínálunk a lakosság, illetve cégek részére.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×