eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Ha nincs beruházás, akkor robusztus növekedést sem várhatunk"

Az elemzők a magyar gazdaság enyhe visszaesését várják idén. Matolcsy György a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy jövőre robusztus növekedés várható. Németh Dávid, az ING bank elemzője úgy fogalmazott: az idei visszaesés miatt egy jövő évi növekedés magasabbnak tűnhet.

Ez az év még kockázatos lesz, de jövőre már robusztus növekedést fog produkálni a magyar gazdaság - mondta a CNN-nek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter. Alacsony szintről egy kisebb növekedés is nagyobbnak tűnhet - reagált a tárcavezető kijelentésére az InfoRádiónak az ING Bank elemzője, aki elképzelhetőnek tartja, hogy 2013-ban egy százalékot meghaladó lesz a növekedés.

A legnagyobb visszahúzó erő, hogy nincsenek beruházások és visszaesett a háztartások fogyasztása. Ha nincs beruházás, akkor robusztus növekedést sem várhatunk - emelte ki Németh Dávid.

Matolcsy György azt is mondta az amerikai hírtelevíziónak, hogy vége a válságnak. Az elemző szerint azonban ezt ebben az időszakban, amikor Európából, Amerikából és Ázsiából is romló adatok jelennek meg, nehéz egyértelműen kijelenteni.

Nincs vége a válságnak, inkább a kormányok és a nemzeti jegybankok próbálnak az ellen tenni, hogy mélyüljön a krízis - tette hozzá Németh Dávid.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×