eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A hibás adatokat megadó korábbi magánnyugdíjpénztár-tagok is megkapják a reálhozamot

A Nemzetgazdasági Minisztérium felszólította a magánnyugdíjpénztárakat, hogy maradéktalanul tegyenek eleget a volt tagok adatmódosítási kérelmének, és a tagi kifizetéseket a jogszabályban rögzített határidőn belül teljesítsék.

A minisztérium kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében álhírnek minősítette és cáfolja azokat az információkat, hogy a hibás adatokat közlő egykori magánnyugdíjpénztár-tagok reálhozamának kifizetését leállították.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az állami rendszerbe visszalépő volt pénztártagok 2011. május 31-ig nyilatkozhattak arról, hogy milyen bankszámlaszámra vagy lakcímre kérik a kifizetést. A nyilatkozat hiányában a magánnyugdíjpénztáraknak a visszalépő tagi kifizetések összegét a nyilvántartásaikban szereplő lakcímre kellett kiutalniuk. Több, egykori magánnyugdíjpénztár-tag esetében azonban a nyilvántartásban szereplő adatok hibásak voltak, így a hibás címre kiutalt összeg visszaérkezett a magánnyugdíjpénztárakhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért felszólítja a magánnyugdíjpénztárakat, hogy a zökkenőmentes elszámolás érdekében a volt pénztártagok adatmódosítási kérelmének tegyenek eleget, valamint az át nem vett és a magánnyugdíjpénztárakhoz visszaérkezett összegek kifizetését a volt pénztártagok rendelkezése alapján határidőn belül ismét tegyék meg - ismerteti a közlemény.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×