INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Így kötnek biztosítást a kkv-k

Infostart / InfoRádió
Az elmúlt három évben a kis- és közepes vállalkozások biztosítási díjai 20-40 százalékkal csökkentek - mondta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnöke. Papp Lajos hozzátette: ezen vállalkozások körében jellemző az alulbiztosítottság, és ha egyáltalán kötnek, akkor egy egyszerű vagyonbiztosítást választanak.

A kis- és közepes vállalkozások legolcsóbban elérhető biztosítási díjai 20, míg a legmagasabb összegűeké 40 százalékkal csökkent 2008 és 2011 között - mondta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének adatait ismertetve a szervezet elnöke.

Papp Lajos kiemelte: a szektor cégei csak a minimális biztosítási fedezetre törekednek, így az alulbiztosítottság a jellemző. Azt tanácsolják, hogy a cégek vizsgáltassák felül a biztosításukat, és a megspórolt összeget a biztosítási csomag optimalizálására fordítsák.

Legtöbbször vagyonbiztosítást kötnek a kis- és közepes vállalkozások, de felelősségbiztosítást már nem. Fontos lenne, hogy az alap felelősségbiztosításon felül a tevékenységtől függően kössenek még biztosítást, így enyhítve esetleges kárukat - fejtette ki a szövetség elnöke.

Hanganyag: Panulin Ildikó

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk