INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Névértékre vetítve 72 százalékos osztalékot javasol az OTP igazgatósága

InfoRádió / MTI
Névértékre vetítve 72 százalékos osztalékot javasol a közgyűlésnek az OTP igazgatósága, de a saját részvények utáni osztalékot is a többi részvényesnek fizetik ki - derül ki a bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési előterjesztéséből. A bank az elmúlt három évben nem fizetett osztalékot.

A részvényeseknek ténylegesen kifizetendő osztalék mértékét úgy számítják ki, hogy a társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között.

A magyar számviteli szabályok szerint készült nem konszolidált adózott nyereség 2010-ben 108,96 milliárd forint volt, ebből a javasolt osztalékalap 20,16 milliárd forint. Az OTP a nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidáltan 118,13 milliárd forint nettó nyereséget könyvelt el a 2010. évre szemben az előző évi 150,23 milliárd forinttal.

A bank az elmúlt három évben nem fizetett osztalékot, utoljára 2007-ben részesültek a részvényesek az eredményből, akkor részvényenként 145 forint osztalékot kaptak.

A címlapról ajánljuk