eur:
399.35
usd:
364.16
bux:
74284.77
2024. október 9. szerda Dénes

Még nem heverte ki a válságot a biztosítási piac

Csökkent a biztosítási szerződések száma, az egyszeri díjas életbiztosítások iránti keresletnövekedés miatt azonban egyelőre három százalékos növekedésben van a piac - közölte az év első kilenc hónapjának statisztikáit összesítve a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Nem heverte ki a válságot a biztosítási piac. A biztosítási szerződések száma 465 ezerrel csökkent az elmúlt évben, ugyanakkor az év első kilenc hónapjában a díjbevétel három százalékos növekedést mutat.

A Magyar Biztosítók Szövetsége életbiztosítási tagozatának elnöke azt mondta: az egyszeri díjas életbiztosítások húzták a piacot, főleg az első félévben. Paál Zoltán hozzátette: minden más szegmens csökkenést mutat, így a folyamatos díjas életbiztosítások és a nem-életbiztosítási szegmens is.

A nem életbiztosítások piaca összességében négy százalékos csökkentést mutat, ezen belül a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piac nyolc százalék körüli esést produkált. Folytatódik tehát az eddigi tendencia, és várhatóan jövőre is alacsonyabb lehet az ebből származó díjbevétel.

Az év első kilenc hónapjában az összes bruttó díjbevétel 622 milliárd forint volt, amelynek csaknem fele, 308 milliárd származott az életbiztosításokból, és 314 milliárd a nem életbiztosításokból.

A szakértők szerint aggodalomra ad okot, hogy annak ellenére zsugorodott a nem-életbiztosítási piac, hogy a tavaszi rendkívüli időjárás komoly károkat okozott.

A társaságok idén 464 milliárd forintot fizettek ki, ami 22 százalékos növekedés 2009-hez képest, és az előző évihez képest 216 ezerrel kevesebb nem életbiztosítási szerződést kötött a lakosság.

A Magyar Biztosítók Szövetsége elindította kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjnavigátorát, amely teljes körűen mutatja az elérhető tarifákat, a kalkulátor egyszerűen kezelhető és összehasonlíthatóak a különböző biztosítói ajánlatok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Éles hangon válaszolt a magyar kormányfő az EU-elnökségi programbeszédére reagálók felszólalásaira. Kritizálta az Európai Bizottság elnökét és a néppárti frakció vezetőjét is. Kitért arra is, hogy Nyugat-Európában hány orosz dolgozik országonként, és hogy miként kereskednek "fedett módon" az oroszokkal EU-tagállamok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, míg Ázsiában vegyes mozgásokat láttunk ma reggel. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt csak minimálisak az elmozdulások. A gazdasági adatokat tekintve, ma a német külkereskedelmi mérleggel és Japán gépipari rendelésállományával indult a nap, majd délután az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-igénylések számának változásáról vallanak, míg a Fed jegyzőkönyve betekintést nyújt a központi bank monetáris politikájának jövőbeni alakulásába.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×