eur:
388.7
usd:
360.91
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Orbán Viktor: Hosszú évek óta először biztos lábakon állunk

A magyar gazdaság újjáépítése az Új Széchenyi-tervvel kezdődik - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: a pénzügyi helyzet ma Magyarországon stabil, de a nemzetközi hitelminősítők részéről várható még leminősítés. A kormányfő szerint újjá kell építeni a magyar gazdaságot, és ez lesz a harmadik újjáépítési szakasz.

Minden ország életében többször adódik olyan helyzet, amikor neki kell gyürkőzni az újjáépítés feladatának. Magyarországon először 1945-ben volt ilyen, majd 1989-90-ben, amikor a demokráciát kellett újjáépíteni. Most, 2010-ben a magyar gazdaságot kell újjáépíteni, mert tönkretették azt - mondta Orbán Viktor az Új Széchenyi-terv vitairatának ismertetésén Budapesten.

A miniszterelnök hozzátette: a romokat le kell dózerrolni, és helyébe új gazdaságot kell építeni, amelynek alapja a nemzeti együttműködés rendszere. Az újjáépítés az Új Széchenyi-tervvel kezdődik meg - hangsúlyozta.

A pénzügyi helyzet ma Magyarországon stabil és kiszámítható, végre hosszú évek óta először biztos lábakon állunk - fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a kormány 29 pontos akcióterve nélkül nagyobb bajban lenne Magyarország, de sikerült elhárítani a költségvetés összeomlását, és most már az újjáépítésről lehet beszélni.

A kormányfő úgy véli: a nemzetközi hitelintézetek részéről "lesz még egy-két leminősítés", amelyek azonban csak időleges zavarokat okoznak.

Az Új Széchenyi-tervben legalább ezer milliárd forint áll majd rendelkésre, hogy beindítsuk a fejlődést - hangoztatta Orbán Viktor, aki kiemelte azt is, hogy a programot vitára bocsátják.

A terv filozófiáját és küldetését egy mondatban összefoglalta a kormányfő: Helyet a magyar reményeknek, helyet a magyarok reményeinek! Szerinte jogos az emberek azon elvárása, hogy céljaikat és álmaikat Magyarországon érjék el.

Szükségünk van partnerekre; a vállalkozók rétege nélkül a kormány nem érheti el céljait - fejezte be Orbán Viktor a vállalkozók előtt tartott beszédét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×