eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bemutatták a Suzuki Swift új modelljét - képpel

Orbán Viktor miniszterelnök és Oszamu Suzuki, a Suzuki Motor Corporation elnök vezérigazgatója vezették le a futószalagról csütörtökön a Suzuki Swift új modelljét, melynek premierjét Esztergomban tartották, de több országban fogják gyártani. Esztergomban az idén 170.000 autót gyártanak, ebből 40.000 lesz az új modell - jelentette be Oszamu Szuzuki.

A miniszterelnök köszöntőjében elmondta: a Suzuki gazdasági sikere fontos üzenet Magyarország számára, a válságtól nem kell megijedni, a pesszimizmus nem vezet sehová.

Hozzátette, a Suzuki gyár új modellel, a magyar politika új gazdasági rendszerrel rukkol elő.

A japán és magyar együttműködésben közös, hogy hiszünk a jövőben és van erőnk változtatni - fogalmazott Orbán Viktor , aki hozzátette, két nappal az új Swift világpremierje előtt a magyar kormány futószalagjáról is legördült egy termék.

"Leraktuk egy új gazdasági rend alapjait, melynek középpontja a munkahelyteremtés. Tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtünk" - fejtette ki.

Az első, meggypiros modell megjelenése utáni sajtótájékoztatón Oszamu Szuzuki elmondta, Esztergomban az idén 170.000 autót gyártanak, ebből 40.000 lesz az új modell. A vállalat üzletpolitikájában Európa kiemelt helyen szerepel, ezért hozták a gyártást ide és az induláshoz 250 millió eurót ruháztak be. Az autó 2010 őszétől lesz kapható Magyarországon.

Az elnök újságírói kérdésre elmondta, hogy a gyenge euró hatását az alkatrészgyártás európai szintű honosításával fogják kivédeni, de a modellt Japánban is gyártják majd.

A Suzuki magyarországi piaci részesedése 13,48 százalék volt 2009-ben, ezzel a márkák között megtartotta 13 éve elfoglalt vezető helyét.

A vállalat legnépszerűbb autói az esztergomi modellek, SX4-ből 3.084-at értékesítettek, Swiftből 2.480 fogyott, a Splash-ből 2.209 darabot adtak el. A Japánból érkezett modellekből 339 talált gazdára.

A Suzuki Motor Corporation a világ tizedik legnagyobb autógyártó vállalata, 51.500 főt foglalkoztat, 23 helyen rendelkezik termelőegységgel, 198 országban és régióban folytat üzleti tevékenységet.

A 2009-es pénzügyi évben 2,35 millió személygépkocsit, 3 millió motorkerékpárt értékesített. A társaság 18,8 milliárd eurós nettó forgalmat ért el, 605 millió eurós működési eredmény mellett.

A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A 3.900 dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít munkát.

Oszamu Szuzukit csütörtök délután Mária Terézia díjjal tünteti ki Esztergom és térsége gazdasági fejlesztéséért a Vállalkozók Esztergomért Egyesület.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×