eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Megkezdődött az érdi gyümölcskutató kényszer-végelszámolási eljárása

Megkezdődött az érdi gyümölcskutató kényszer-végelszámolási eljárása, amely az év végén fejeződhet be. A felszámolást végző Reorg Válságkezelő és Felszámoló Kft. szakmai igazgatója az InfoRádióban azt mondta: az érdi gyümölcskutató ingatlanvagyona 100 százalékban az állami vagyonkezelő tulajdonába kerül, és vele együtt a magyarországi növényfajták génállománya is.

Szabó Zsolt hozzátette: a hitelezőket a rendelkezésre álló pénzeszközökből fizetik ki, az ingatlanvagyont pedig természetben adják át a száz százalékos tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek.

Hangsúlyozta: amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű pénzeszköz, akkor a MNV tagi befizetésként pótolhatja a hiányzó összeget, így nem lesz szükség az ingatlanvagyon értékesítésére.

Szabó Zsolt emlékeztetett: az uniós jogszabály miatt tavaly júniusban, mint minden hazai közhasznú társaságnak, az Érdi Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Kht.-nak is nonprofit kft-vé kellett volna átalakulnia, a cégbírósághoz azonban késve került be az átalakításról szóló határozat, így az eljáró hatóság a cégbejegyzést első és másodfokon is elutasította.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×