eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Fidesz felülvizsgálja a jelenlegi cafeteria szabályokat

Mindenképpen felülvizsgálja a Fidesz a cafeteria jelenlegi adózási rendszerét - közölte Varga Mihály csütörtökön Budapesten, emlékeztetve arra, hogy szakértők a szuperbruttósítással kapcsolatban is ezt javasolták.

A szuperbruttósítás visszavonására vonatkozó felvetésre a Fidesz alelnöke tájékoztatóján úgy reagált: ma már nagyon komoly szakértői vélemények mondják azt, hogy a szuperbruttósítás nem vált be, ezért szükség van ennek felülvizsgálatára. Még munkafázisban vagyunk - jegyezte meg.

A Magyar Nemzet szerint a Fidesz berkeiben felvetődött másik elképzelés a cafeteria-juttatások adójának eltörlése. Ezzel kapcsolatban Varga Mihály azt mondta: mindenképpen felülvizsgálják a cafeteria mostani rendszerét.

Emlékeztetett, már a parlamenti vitában is kifejtették, nem értenek egyet azzal a szabályozással, amelyet a cafeteria rendszerével kapcsolatban végül a parlamenti többség elfogadott.

A politikus közölte, olyan módosítást szeretnének e területen, amely elsősorban a foglalkoztatást és a munkahelymegtartást szolgálja. Hozzátette, reméli, hogy május végére, júniusra már lesz konkrét előterjesztés ebben az ügyben.

Arra a kérdésre, hogy ha lesz változtatás a szuperbruttósítással, illetve a cafeteriával kapcsolatban, akkor ez még idén megtörténhet-e, Varga Mihály úgy válaszolt: csak olyan intézkedésnek van értelme rövid távon, ami azonnal hatályba tud lépni. "Olyan intézkedésekre készülünk a gazdaság területén is, amelyeket már ebben az évben alkalmazni lehet" - jelentette ki.

A Fidesz gazdasági kabinetje azon dolgozik, hogy azok az adócsökkentő intézkedések lépjenek a legkorábban hatályba, amelyek a gazdasági válságból való kilábalást teszik lehetővé - mutatott rá, hozzátéve: nagyon bízik a július 1-jei konkrét intézkedésekben.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt - pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva -, hogy százmilliárd forintos nagyságrendű adócsökkentésre készül július 1-jétől a Fidesz. A napilap információi szerint egyelőre még nem született döntés a konkrét lépésekről, de három lehetőségről folyik élénk egyeztetés. Az egyik a személyi jövedelemadózás átalakítása. A lap szerint felvetődött a szuperbruttósítás visszamenőleges eltörlése, ami becslések szerint 250 milliárd forintot is a lakosságnál hagyhat.

A Magyar Nemzet szerint a Fidesz berkeiben felvetődött másik elképzelés a cafeteria-juttatások adójának eltörlése. Ezzel kapcsolatban Varga Mihály azt mondta: mindenképpen felülvizsgálják a cafeteria mostani rendszerét.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×