eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Oszkó: "Nem volt még olyan Pénzügyminisztérium, amelyet ennyien ellenőriztek"

Megbeszélésre hívja a Pénzügyminisztérium a parlamenti és a parlamenten kívüli pártok szakértőit annak érdekében, hogy a választási felkészülés idején teljes körű és pontos információkat kapjanak az ország gazdasági helyzetéről - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában a pénzügyminiszter.

Minden költségvetési adat nyilvánosan elérhető, ráadásul azokról a parlamenti pártok további információkat kérhetnek - mondta a pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Oszkó Péter hozzátette: szeretné eloszlatni azokat a politikai megnyilvánulások által táplált illúziót, amely szerint a pártoknak fogalmuk sincsen arról, hogy mi áll a számok hátterében.

Ennek érdekében a tárca a jövő hétre megbeszélésre hívta a parlamenti és a parlamenten kívüli pártok szakértőit, amelyen minden költségvetési kérdést megvitathatnak - közölte a politikus, megjegyezve: a Pénzügyminisztériumnak ezen felül törvényi kötelessége a választások előtt 15 nappal teljes körű beszámolót adni az államháztartás helyzetéről.

Nem volt még olyan kormány és Pénzügyminisztérium, amelyet ennyien ellenőriztek volna: a havi jelentésekben szereplő költségvetési számokat most vizsgálja az Állami Számvevőszék, a Költségvetési Tanács, a Magyar Nemzeti Bank, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap is - hangsúlyozta Oszkó Péter.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×