eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Talán fellélegezhetnek az autósok

Jelentősen csökkent az elmúlt két hétben a benzin forintban mért jegyzésára a nemzetközi piacon, így megvan az esély rá, hogy a MOL szerdától csökkenti az üzemanyag nagykereskedelmi árát itthon - írja a Portfolio.hu. A gázolaj esetében bizonytalanabb, de nem zárható ki a csökkentés.

A múlt heti záró értékéhez képest péntekig 1,4 százalékot csökkent dollárban mérve a benzin ára, a gázolajé viszont 1,6 százalékot emelkedett. A forint mindeközben kissé erősödött a dollárral szemben, ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin a tőzsdén 3,6 százalékkal lett olcsóbb, a gázolaj ára pedig 0,6 százalékot csökkent.

Az elmúlt egy-másfél év hektikus ármozgásai közepette a MOL árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás jövő héten - írja a Portfolio.hu.

A múlt heti ármozgások önmagukban még nem biztos, hogy csökkenést indokolnának, de a MOL legutolsó árdöntésének bázisa óta a benzin összesen már 6,8 százalékkal lett olcsóbb forintban mérve a világpiacon, a gázolaj ára pedig 3,9 százalékot csökkent.

A Portfolio.hu véleménye szerint megvan az esélye, hogy a jövő héten a MOL mérsékli a nagykereskedelmi üzemanyagárait, igazán jelentős 4-5 forint feletti elmozdulásra azonban nem számíthatunk az árakban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×