INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Talán fellélegezhetnek az autósok

Infostart / InfoRádió
Jelentősen csökkent az elmúlt két hétben a benzin forintban mért jegyzésára a nemzetközi piacon, így megvan az esély rá, hogy a MOL szerdától csökkenti az üzemanyag nagykereskedelmi árát itthon - írja a Portfolio.hu. A gázolaj esetében bizonytalanabb, de nem zárható ki a csökkentés.

A múlt heti záró értékéhez képest péntekig 1,4 százalékot csökkent dollárban mérve a benzin ára, a gázolajé viszont 1,6 százalékot emelkedett. A forint mindeközben kissé erősödött a dollárral szemben, ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin a tőzsdén 3,6 százalékkal lett olcsóbb, a gázolaj ára pedig 0,6 százalékot csökkent.

Az elmúlt egy-másfél év hektikus ármozgásai közepette a MOL árdöntései kevésbé kiszámíthatóak, mint korábban így pontosan szinte lehetetlen előre jelezni, hogy mekkora lehet a hazai árváltozás jövő héten - írja a Portfolio.hu.

A múlt heti ármozgások önmagukban még nem biztos, hogy csökkenést indokolnának, de a MOL legutolsó árdöntésének bázisa óta a benzin összesen már 6,8 százalékkal lett olcsóbb forintban mérve a világpiacon, a gázolaj ára pedig 3,9 százalékot csökkent.

A Portfolio.hu véleménye szerint megvan az esélye, hogy a jövő héten a MOL mérsékli a nagykereskedelmi üzemanyagárait, igazán jelentős 4-5 forint feletti elmozdulásra azonban nem számíthatunk az árakban.

A címlapról ajánljuk