INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Csúcson a forint, most érdemes eurót és dollárt váltani!

Infostart / InfoRádió
A kedvező nemzetközi befektetői hangulat hatására, a hétfői kamatcsökkentés ellenére is erősödik a forint árfolyama, legutóbb január elején volt ilyen erős a magyar fizetőeszköz - mondta el a Portfolio.hu elemzője. Weinhardt Attila hozzátette: annak, aki külföldi nyaralásra készül, most érdemes devizát vásárolnia.

Továbbra is nemzetközi okokkal magyarázható a forint erősödése, az euró jegyzése 266 forinton állt kedd kora délután - mondta az InfoRádiónak a Portfolio.hu elemzője. Weinhardt Attila közölte: a forint január elején volt utoljára ilyen erős az euróval és a dollárral szemben, a svájci frankkal szemben pedig 8 havi csúcson van, ami jó hír a devizahiteleseknek.

Aki nyaralásra készül, annak érdemes kihasználni az erősödést, hiszen most kedvező áron juthat külföldi fizetőeszközhöz - tette hozzá.

A kedvező a nemzetközi a pénz- és tőkepiaci hangulatban a vártnál nagyobb kamatcsökkentés sem szegi a befektetők kedvét - emelte ki az elemző. Szólt arról is, hogy egy régiós fejlemény is támogatta a forintot, ugyanis Lettország előzetes megállapodásra jutott a Nemzetközi Valutaalappal, így megkapja a következő hitelrészletet.

A kedvező vállalati gyorsjelentések is fűtik a hangulatot, de ez bármikor elromolhat - figyelmeztetett Weinhardt Attila.

Hanganyag: Kaputa Júlia


A címlapról ajánljuk