eur:
389.3
usd:
362.32
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Adót kellene bevallani - de leállt az Ügyfélkapu

Kora reggel óta nem működik a magyarorszag.hu weboldal. A honlapot üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. tájékoztatása szerint dolgoznak a műszaki hiba elhárításán.

Az üzemzavar azért okozhat problémákat, mert keddig számos céges ügyet kellene elintézni az ügyfélkapun keresztül.

Június másodika ugyanis a leadási határideje a társasági adóbevallásnak, a mérlegbenyújtásnak, és keddig kell rendelkezni az új TEÁOR-számról is.

A háromnapos ünnep miatt tehát már csak a mai és a keddi nap maradt a feladatok elvégzésére, ebből azonban a péntek kiesni látszik - írta az Index.

Az MTI az ügyben megkereste a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH), az infokommunikációs államtitkárság sajtóirodája levélben azt közölte, hogy a technikai hiba okának kiderítése szakértők bevonásával folyamatban van. Kérdésre válaszolva ugyanakkor azt írták, hogy az eddigi vizsgálat alapján a technikai hibát nem a június 2-i határidő miatti nagyszámú ügyintézés okozta.

Arra a kérdésre, hogy fel vannak-e készülve arra, hogy a keddi határidő, a háromnapos ünnep és a pénteki műszaki hiba miatt sokan kedden, az utolsó napon akarják intézni ügyeiket , a MH azt válaszolta: az elektronikus ügyintézés lehetősége nem korlátozódik csupán a munkanapokra, a hét minden napján 0-24 óráig az állampolgárok rendelkezésére áll.

Kitértek arra is, hogyha a beadási határnapon, azaz június 2-án kedden hasonló időtartamú szolgáltatás-kiesés következik be, akkor a beadási határidő a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény értelmében egy nappal meghosszabbodik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×