eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nincs napirenden újabb kölcsön felvétele az IMF-től

Címek a mai gazdasági lapokból: Átrendeződik a biciklipiac. Jönnek az albérlők az irodapiacra.

Nincs napirenden újabb kölcsön felvétele a Nemzetközi Valutaalaptól, amennyiben a külső körülmények változnak, akkor a későbbiekben a legkedvezőbb feltételeket kívánja elérni az IMF-nél a kormány - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Oszkó Péter pénzügyminiszter. A pénzügyi tárca vezetője szerint a most meghirdetett intézkedések csak takarékossági lépések, amelyek nélkül nem lenne mozgástér a gazdaság motorjainak beindításához.
Amíg a meghirdetett programot nem sikerül végrehajtani, addig nincs lehetőség arra, hogy az adórendszer átalakításával, vagy bármilyen más gazdaságélénkítő lépéssel serkenteni lehessen a növekedést. A pénzügyminiszter példaként említette a nyugdíjrendszert, amelyből megtakarított összeg hozzájárul a költségvetés egyensúlyához, s ennek nyomán több forrás juthat a vállalkozásoknak, amelyek növelhetik a foglalkoztatást. A teljes interjút a Magyar Nemzet mai számában olvashatják.

A Világgazdaság arról ír, hogy átrendeződik a biciklipiac. A hazai kerékpárgyártók az exportban bíznak, mivel termékeik iránt erősen csökkent a belföldi kereslet. Elsősorban a holland, német, finn piac, valamint a környező országok mutatnak érdeklődést a Magyarországon készült kétkerekűek iránt. A biciklikereskedések viszont nem tudnak kitérni a válság elől: súlyos csapás számukra, hogy az idén elmaradt a tavaszi vásárlói roham, amelyből a bevételük jelentős része származik. A megmaradó boltoknak az igények átrendeződéséhez kell a kínálatukat igazítaniuk.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a válság kedvező piacot teremt a kis irodabérlőknek, akik a költséghatékonyság miatt amúgy is az irodai kiadásokon kívánnak spórolni. A rossz gazdasági környezet ellenére idén 250-300 ezer négyzetméter irodafelület "borul" a piacra, ami a bérbeadókat válság nélkül is rugalmasságra ösztönözné. A nagy bérlők igyekeznek a korábbinál kisebb területet bérelni, ám a korábbi szerződésben kikötött felület fennmaradó részére lehetőségük nyílik albérlőket, például mikrovállalkozásokat behozni. Az albérlők gyakran csaj a fenntartási költséget fizetik, rajtuk aligha húz hasznot a nagyobbik bérlő vagy bérbeadó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×