eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Csányi Sándor: Nem minden új részvényest lát szívesen az OTP

Egyfajta teszt volt a 10 százalékos szavazati korlátra vonatkozó igazgatósági előterjesztés, bár nem ártott volna, ha megszavazzák a részvényesek - kommentálta az OTP elnök-vezérigazgatója a közgyűlés után a tulajdonosok döntését. Csányi Sándor szerint van más mód is arra, hogy megvédjék a bankot az ellenséges felvásárlástól.

A külső szemlélőnek meglepetés lehetett, hogy egy igazgatósági előterjesztés nem ment át az OTP közgyűlésén. A részvényesek nem fogadták el az igazgatóság azon javaslatát, amely 10 százalékos szavazati korlátozást léptetett volna hatályba kétéves időtartamra a jelenleg hatályos 25, illetve 33 százalék helyett.

A javaslat csak 75 százalékos támogatással ment volna át, és ennél nem kapott sokkal kevesebbet - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak. Azaz a részvényesek zöme támogatta azt. Valószínűleg egy nagyrészvényes szavazhatott a korlátozás ellen - vélekedett Csányi Sándor. Hozzátette: sejtette, hogy nem fog átmenni a javaslat, de látni szerette volna, kik azok, akikre nehezebb helyzetben is számítani lehet.

Szerinte nincs reális veszélyes egy ellenséges támadásnak az OTP ellen. Viszont mindig olyankor kell fölkészülni a háborúra, amikor az még nem kezdődött el - jegyezte meg. Egy részvényes szavazati joga így is 25 százalékban van korlátozva. További szigorításokra a mostani alacsony árfolyam miatt lett volna szükség, a jelenlegi részvényárak ugyanis messze nem tükrözik a bank értékét - mondta Csányi Sándor.

Ha pedig egyszer lesz olyan részvényes, aki a régióban szeretne befektetni, akkor magától értetődik, hogy az OTP-t célozzák meg - a cégnél szívesen fogadják a befektetéseket, de nem örülnek minden új részvényesnek - tette hozzá Csányi Sándor.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×