eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hamarosan még több adatunkhoz férnek hozzá a bankok

Várhatóan május elsejétől lesz nyilvános a pozitív adóslista - jelentette be a kormányszóvivő. Budai Bernadett elmondta: a kormány múlt héten jóváhagyta a központi hitelinformációs rendszerről szóló törvényjavaslatot, amely egy teljes körű lakossági hitelnyilvántartást is magában foglal.

A kormányszóvivő szólt arról is, hogy a lakossági hitel-nyilvántartási rendszerben megtalálhatóak lennének a bankokkal, pénzintézetekkel kötött szerződések legfontosabb adatai, így a hitel összege, futamideje vagy a törlesztőrészletek mértéke is.

Hozzátette: ez a rendszer lehetőséget nyújt a bankoknak, hogy jövőbeli ügyfelükről információt kaphassanak, megismerve azok fizetőképességét.

Budai Bernadett emlékeztetett arra, hogy a vállalkozások esetében most is van egy teljes körű nyilvántartási rendszer, amely mind a negatív, mind a pozitív adatokat tartalmazza. Lakossági körben eddig csak negatív adóslista volt, tehát azon ügyfeleket tartották nyilván, akik törlesztéseiket nem rendezték pontosan.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×