eur:
389.33
usd:
361.5
bux:
68509.47
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Google-t is elérte a világválság

A Google pontosan mutatja, hogyan változik az életünk a válság hatására. A keresőprogramba beírt szavak toplistájáról eltűntek a spanyol ingatlanok és a különböző turisztikai kulcsszavak. Ezzel párhuzamosan sokkal gyakrabban szerepelnek az alábbi témák: biztonságos befektetés, végkielégítés, otthoni széf.

Az internetes óriásvállalat folyamatosan méri a több millió felhasználó által leggyakrabban keresett szavakat. A legfrissebb összesítés szerint az eredmények hűen tükrözik a lakosság hitelválság elleni védekező reakcióit.

Az emberek - ahogy a válság hatásait a saját bőrükön tapasztalták - egyre gyakrabban gépelik be a biztonságos befektetésekre utaló címszavakat a Google keresőprogram használata során. Az alacsonyabb hozamú, de kevésbé kockázatos befektetési lehetőségek iránt tízszer akkora az érdeklődés, mint egy évvel ezelőtt.

Két és félszer annyian keresnek otthoni széfet a lakásukba, hogy biztonságban tudhassák az értéktárgyaikat, de sokan aggódnak a munkahelyük elvesztése miatt is. Erre utal, hogy a végkielégítésre és a speciális biztosításokra vonatkozó keresések megötszöröződtek. Nőtt az élelmiszer házhozszállítás iránti kereslet, ugyanakkor visszaesett a drágább fogyasztási cikkek utáni érdeklődés.

Harmadával csökkent a spanyol ingatlanok iránti keresések száma, de közel 20 százalékkal kevesebben keresnek rá a városlátogatásokra és az egyéb turisztikai lehetőségekre is. Hatodával csökkent a drágább lakásfelszerelések és berendezési tárgyak keresése is.

A vállalat termékmenedzsere szerint ez egy érdekes pillanatfelvétel arról, hogy az emberek mi iránt érdeklődnek a leginkább és mi aggasztja őket a legjobban. A változásokat a program segítségével folyamatosan nyomon lehet követni, a keresett címszavakból pedig megállapítható, hogy a felhasználók hogyan reagálnak a jelenlegi gazdasági helyzetre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×