eur:
401.9
usd:
370.73
bux:
74186.61
2024. október 21. hétfő Orsolya

El ne felejtse az eva-határidőt!

Hétfőn éjfélig kell átutalniuk az egyszerűsített vállalkozói adó körébe tartozóknak az harmadik negyedév utáni előleget, bevételük 25 százalékát.

Augusztus végéig 81,9 milliárd forint evát fizettek be a költségvetésbe, ami mintegy 12 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Az APEH adatai szerint az elmúlt évben összesen 98.222-en fizettek egyszerűsített vállalkozói adót. Az evát azok a társas vállalkozások és egyéni vállalkozók választhatják, amelyek illetve akik éves árbevétele nem haladja meg a 25 millió forintot.

Címlapról ajánljuk
Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.

Koji László: Magyarországon is sikere lehetne az úgynevezett osztott tulajdonú lakásoknak

Az építőipar jelentős részét helyzetbe hozza a kormány által bejelentett új gazdaságpolitikai akcióterv, és emellett várhatóan abban is sokat segít majd, hogy megoldja sok fiatal lakhatási gondját – mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Beszámolt egy itthon teljesen új lakásvásárlási konstrukcióról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×