eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Szabad kezet kaptak a magánnyugdíj-pénztárak

Jó ötlet volt a nyugdíjpénztárak részvénytartási kötelezettségének felfüggesztése László Csaba, a KPMG adópartnere szerint. Veres János pénzügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hétfőtől a nyugdíjpénztárak korlátlan mértékben tarthatják pénzüket állampapírokban.

Veres János pénzügyminiszter közölte azt is, hogy emellett módosulnak egyes számviteli szabályok is, amelyek eddig megnehezítették, hogy az állampapír-piac irányába mozduljanak el a források.

"Eljött az ideje, hogy a pénztárak szabad kezet kapjanak, kár volna erőltetni, hogy ilyen szituációban meghatározott eszközökben tartsák a vagyont" - vélekedett a hírrel kapcsolatban László Csaba.

Fórizs Sándor, az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár igazgatótanácsának elnöke szerint ezt a lehetőséget elsősorban a pénztárakba érkező friss pénzek befektetésekor használhatják ki a magánnyugdíj-pénztárak, a részvényekbe már befektetett pénzek nem vándorolnak át állampapírokba. "Ilyenkor kiszállni a részvényekből meglehetősen nagy kockázattal jár, azonnal realizálnánk az árfolyamveszteséget" - m mondta.

Lehoczky László, az MKB Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója szerint a magánnyugdíj-pénztárak így szabadabban hozhatnak döntéseket, nem kell erőltetett ütemben részvényt vásárolniuk.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×